- Bewaar

- Bewaar
Crème brûlée met vleugje rozemarijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 140 °C.
-
Doe de melk, de room, de Luikse siroop en het takje rozemarijn in een kookpot. Breng tot net onder het kookpunt, neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
-
Klop intussen de eidooiers samen met de bloem suiker en de vanillesuiker tot een luchtige witte massa.
-
Verwijder het takje rozemarijn uit de kookpot en roer het roommengsel onder het eidooiermengsel met een houten lepel. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes.
-
Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul die met water tot op 2/3 van de individuele schaaltjes. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de schaal en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.
-
Bestrooi de schaaltjes met de bruine suiker en zet ± 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker gaat smelten en licht karamelliseert.
- De eiwitten die u in dit recept niet gebruikt, kan u makkelijk invriezen en op een later moment gebruiken om bv. meringues te maken. - U kan de bruine suiker ook karamelliseren met een speciale crème-brûléebrander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 140 °C.
-
Doe de melk, de room, de Luikse siroop en het takje rozemarijn in een kookpot. Breng tot net onder het kookpunt, neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
-
Klop intussen de eidooiers samen met de bloem suiker en de vanillesuiker tot een luchtige witte massa.
-
Verwijder het takje rozemarijn uit de kookpot en roer het roommengsel onder het eidooiermengsel met een houten lepel. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes.
-
Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul die met water tot op 2/3 van de individuele schaaltjes. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de schaal en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.
-
Bestrooi de schaaltjes met de bruine suiker en zet ± 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker gaat smelten en licht karamelliseert.
- De eiwitten die u in dit recept niet gebruikt, kan u makkelijk invriezen en op een later moment gebruiken om bv. meringues te maken. - U kan de bruine suiker ook karamelliseren met een speciale crème-brûléebrander.