Crème brûlée met vleugje rozemarijn
Crème brûlée met vleugje rozemarijn

Crème brûlée met vleugje rozemarijn

1 u. 10 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 402 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  3. Doe de melk, de room, de Luikse siroop en het takje rozemarijn in een kookpot. Breng tot net onder het kookpunt, neem van het vuur en laat 10 min. trekken.

  4. Klop intussen de eidooiers samen met de bloem suiker en de vanillesuiker tot een luchtige witte massa.

  5. Verwijder het takje rozemarijn uit de kookpot en roer het roommengsel onder het eidooiermengsel met een houten lepel. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes.

  6. Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul die met water tot op 2/3 van de individuele schaaltjes. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de schaal en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.

  7. Bestrooi de schaaltjes met de bruine suiker en zet ± 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker gaat smelten en licht karamelliseert.

Tip

- De eiwitten die u in dit recept niet gebruikt, kan u makkelijk invriezen en op een later moment gebruiken om bv. meringues te maken. - U kan de bruine suiker ook karamelliseren met een speciale crème-brûléebrander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  3. Doe de melk, de room, de Luikse siroop en het takje rozemarijn in een kookpot. Breng tot net onder het kookpunt, neem van het vuur en laat 10 min. trekken.

  4. Klop intussen de eidooiers samen met de bloem suiker en de vanillesuiker tot een luchtige witte massa.

  5. Verwijder het takje rozemarijn uit de kookpot en roer het roommengsel onder het eidooiermengsel met een houten lepel. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes.

  6. Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul die met water tot op 2/3 van de individuele schaaltjes. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de schaal en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.

  7. Bestrooi de schaaltjes met de bruine suiker en zet ± 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker gaat smelten en licht karamelliseert.

Tip

- De eiwitten die u in dit recept niet gebruikt, kan u makkelijk invriezen en op een later moment gebruiken om bv. meringues te maken. - U kan de bruine suiker ook karamelliseren met een speciale crème-brûléebrander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 402 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 6.2 g

Bekijk het recept digitaal