Eendenborst 'à l'orange' met kleurige groenten
Eendenborst 'à l'orange' met kleurige groenten

Eendenborst 'à l'orange' met kleurige groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 299 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 30.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de eendenborst met de velkant naar onder en snij in dunne schuine sneetjes.

  3. Pers de sinaasappelen. U hebt 3 dl sap nodig.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olie in de wok. Doe er de (diepgevroren) groenten (broccoli, wortelschijfjes en peultjes) in en roerbak 3 à 5 min. Haal uit de wok.

  6. Schik nu de sneetjes eendenborst naast elkaar in de wok. Bak ze ± 1 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok.

  7. Giet de sherry in de wok en voeg 2 eetl. xeresazijn toe. Laat even koken.

  8. Voeg ook het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Bind met instantsausbinder en breng op smaak met ± 2 eetl. vloeibare honing, peper, zout en nootmuskaat.

  9. Voeg de groenten en de sneetjes vlees toe, schep om en laat goed doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met rijst of verse pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de eendenborst met de velkant naar onder en snij in dunne schuine sneetjes.

  3. Pers de sinaasappelen. U hebt 3 dl sap nodig.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olie in de wok. Doe er de (diepgevroren) groenten (broccoli, wortelschijfjes en peultjes) in en roerbak 3 à 5 min. Haal uit de wok.

  6. Schik nu de sneetjes eendenborst naast elkaar in de wok. Bak ze ± 1 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok.

  7. Giet de sherry in de wok en voeg 2 eetl. xeresazijn toe. Laat even koken.

  8. Voeg ook het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Bind met instantsausbinder en breng op smaak met ± 2 eetl. vloeibare honing, peper, zout en nootmuskaat.

  9. Voeg de groenten en de sneetjes vlees toe, schep om en laat goed doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met rijst of verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 299 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 30.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje Wijn Château du Bois de la Garde A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal