Eendenborstfilet met groenepepersaus en gekonfijte groentjes
Eendenborstfilet met groenepepersaus en gekonfijte groentjes

Eendenborstfilet met groenepepersaus en gekonfijte groentjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 29.5 g
Eiwit 40.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en pastinaken en snij in staafjes van 1 bij 5 cm. Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de eendenborstfilets in, met de velkant naar beneden. Bak ± 10 à 12 min. op een matig vuur en giet regelmatig het braadvet in een kommetje: zo krijgen ze een lekker krokant korstje. Draai de eendenborstfilets om en laat nog ± 6 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).

  7. Verhit intussen 1,5 eetl. van het braadvet van de eend in een grote kookpot en stoof er de paprikareepjes 5 min. in. Voeg de staafjes wortel en pastinaak toe en breng op smaak met peper en zout. Warm nog even op.

  8. Breng de room aan de kook samen met de kalfsfond en de groenepeperbolletjes. Laat 5 min. inkoken op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Haal het vlees van het vuur en laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneden van 1 cm dik.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de eendenborstfilets over de borden, lepel er wat groenepepersaus rond en dien op met de gekonfijte groenten en gebakken aardappelblokjes of kroketten.

  12. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en pastinaken en snij in staafjes van 1 bij 5 cm. Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de eendenborstfilets in, met de velkant naar beneden. Bak ± 10 à 12 min. op een matig vuur en giet regelmatig het braadvet in een kommetje: zo krijgen ze een lekker krokant korstje. Draai de eendenborstfilets om en laat nog ± 6 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).

  7. Verhit intussen 1,5 eetl. van het braadvet van de eend in een grote kookpot en stoof er de paprikareepjes 5 min. in. Voeg de staafjes wortel en pastinaak toe en breng op smaak met peper en zout. Warm nog even op.

  8. Breng de room aan de kook samen met de kalfsfond en de groenepeperbolletjes. Laat 5 min. inkoken op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Haal het vlees van het vuur en laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneden van 1 cm dik.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de eendenborstfilets over de borden, lepel er wat groenepepersaus rond en dien op met de gekonfijte groenten en gebakken aardappelblokjes of kroketten.

  12. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 29.5 g
Eiwit 40.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Crillon | A.O.P. Ventoux Wijn Vinea Crianza | Tempranillo | D.O. Cigales | Spanje

Bekijk het recept digitaal