- Bewaar
- Bewaar
Everzwijnenkroontje met zoete aardappelen
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Rasp intussen de schil van 1 sinaasappelhelft. Pers de volledige sinaasappel uit.
-
Snipper 3 teentjes knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Leg het everzwijnenkroontje in een ovenschotel. Meng 2 eetl. boter met de sinaasappelrasp en de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook. Strijk dit boven op het everzwijnenkroontje en leg er de laurierblaadjes op. Giet het sinaasappelsap rond het vlees en zet ± 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Plet de korianderbolletjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Kruid met het paprikapoeder en de geplette koriander.
-
Voeg de aardappelen toe en overgiet met 1 dl gevogeltefond. Dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Haal het deksel van de pot en laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm. Giet 2 dl gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los. Giet de saus door een zeef in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur. Verdeel 1 eetl. boter in klontjes en klop beetje bij beetje door de saus. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees tussen de beentjes door en leg 2 stukken op elk bord. Geef er de zoete aardappelen bij en een toast met eendenlever en oesterzwammen.
Toast met eendenlever en oesterzwammen Rooster 4 sneetjes toastbrood. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak 3 fijngesnipperde lente-uitjes 1 à 2 min. Scheur 250 g oesterzwammen in reepjes en voeg toe aan de lente-uitjes. Bak nog 3 à 5 min. Kruid met peper en zout. Giet er 1 dl lichte room over en laat nog even opwarmen. Besmeer de sneetjes toast met 80 g eendenlever en leg er de oesterzwammen op. Voedingswaarde per toast: Energie: 232 kcal - Eiwitten: 5,2 g - Vetten: 17,7 g - Koolhydraten: 12,6 g
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Rasp intussen de schil van 1 sinaasappelhelft. Pers de volledige sinaasappel uit.
-
Snipper 3 teentjes knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Leg het everzwijnenkroontje in een ovenschotel. Meng 2 eetl. boter met de sinaasappelrasp en de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook. Strijk dit boven op het everzwijnenkroontje en leg er de laurierblaadjes op. Giet het sinaasappelsap rond het vlees en zet ± 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Plet de korianderbolletjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Kruid met het paprikapoeder en de geplette koriander.
-
Voeg de aardappelen toe en overgiet met 1 dl gevogeltefond. Dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Haal het deksel van de pot en laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm. Giet 2 dl gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los. Giet de saus door een zeef in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur. Verdeel 1 eetl. boter in klontjes en klop beetje bij beetje door de saus. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees tussen de beentjes door en leg 2 stukken op elk bord. Geef er de zoete aardappelen bij en een toast met eendenlever en oesterzwammen.
Toast met eendenlever en oesterzwammen Rooster 4 sneetjes toastbrood. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak 3 fijngesnipperde lente-uitjes 1 à 2 min. Scheur 250 g oesterzwammen in reepjes en voeg toe aan de lente-uitjes. Bak nog 3 à 5 min. Kruid met peper en zout. Giet er 1 dl lichte room over en laat nog even opwarmen. Besmeer de sneetjes toast met 80 g eendenlever en leg er de oesterzwammen op. Voedingswaarde per toast: Energie: 232 kcal - Eiwitten: 5,2 g - Vetten: 17,7 g - Koolhydraten: 12,6 g
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika