Everzwijnenkroontje met zoete aardappelen

Everzwijnenkroontje met zoete aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 23.3 g
Eiwit 70.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  5. Rasp intussen de schil van 1 sinaasappelhelft. Pers de volledige sinaasappel uit.

  6. Snipper 3 teentjes knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Leg het everzwijnenkroontje in een ovenschotel. Meng 2 eetl. boter met de sinaasappelrasp en de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook. Strijk dit boven op het everzwijnenkroontje en leg er de laurierblaadjes op. Giet het sinaasappelsap rond het vlees en zet ± 55 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Plet de korianderbolletjes.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Kruid met het paprikapoeder en de geplette koriander.

  11. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 1 dl gevogeltefond. Dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Haal het deksel van de pot en laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.

  12. Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm. Giet 2 dl gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los. Giet de saus door een zeef in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur. Verdeel 1 eetl. boter in klontjes en klop beetje bij beetje door de saus. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees tussen de beentjes door en leg 2 stukken op elk bord. Geef er de zoete aardappelen bij en een toast met eendenlever en oesterzwammen.

Tip

Toast met eendenlever en oesterzwammen Rooster 4 sneetjes toastbrood. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak 3 fijngesnipperde lente-uitjes 1 à 2 min. Scheur 250 g oesterzwammen in reepjes en voeg toe aan de lente-uitjes. Bak nog 3 à 5 min. Kruid met peper en zout. Giet er 1 dl lichte room over en laat nog even opwarmen. Besmeer de sneetjes toast met 80 g eendenlever en leg er de oesterzwammen op. Voedingswaarde per toast: Energie: 232 kcal - Eiwitten: 5,2 g - Vetten: 17,7 g - Koolhydraten: 12,6 g

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  5. Rasp intussen de schil van 1 sinaasappelhelft. Pers de volledige sinaasappel uit.

  6. Snipper 3 teentjes knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Leg het everzwijnenkroontje in een ovenschotel. Meng 2 eetl. boter met de sinaasappelrasp en de 3 fijngesnipperde teentjes knoflook. Strijk dit boven op het everzwijnenkroontje en leg er de laurierblaadjes op. Giet het sinaasappelsap rond het vlees en zet ± 55 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Plet de korianderbolletjes.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Kruid met het paprikapoeder en de geplette koriander.

  11. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 1 dl gevogeltefond. Dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Haal het deksel van de pot en laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.

  12. Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm. Giet 2 dl gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los. Giet de saus door een zeef in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur. Verdeel 1 eetl. boter in klontjes en klop beetje bij beetje door de saus. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees tussen de beentjes door en leg 2 stukken op elk bord. Geef er de zoete aardappelen bij en een toast met eendenlever en oesterzwammen.

Tip

Toast met eendenlever en oesterzwammen Rooster 4 sneetjes toastbrood. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak 3 fijngesnipperde lente-uitjes 1 à 2 min. Scheur 250 g oesterzwammen in reepjes en voeg toe aan de lente-uitjes. Bak nog 3 à 5 min. Kruid met peper en zout. Giet er 1 dl lichte room over en laat nog even opwarmen. Besmeer de sneetjes toast met 80 g eendenlever en leg er de oesterzwammen op. Voedingswaarde per toast: Energie: 232 kcal - Eiwitten: 5,2 g - Vetten: 17,7 g - Koolhydraten: 12,6 g

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 23.3 g
Eiwit 70.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal