- Bewaar

- Bewaar
Fazantfilet met veenbessensausje
Onze drankensuggesties
Wijn L'Abeille de Fieuzal A.C. Pessac-Léognan Tweede wijn van het Château Fieuzal: fijn en fruitig met kruidige en lichthoutige toetsen. Hij heeft een evenwichtige smaak en rijpe tannines. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Uitstekende rode wijn met een heerlijk boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten).
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak 3 min. aan elke kant tot ze een bruin korstje hebben. Leg ze in een ovenschotel, giet het appelsap erover en bestrooi met de tijm. Zet koel weg.
-
Schil de verse pompoen: verwijder de pitten en snij in blokjes (u kan de pompoen makkelijker snijden met een frietsnijder).
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Schuif de schotel met fazantfilet in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 15 min.
-
Schil de knolselder en snij in blokjes. Stoom gaar gedurende 15 min. Mix de knolselder met de mascarpone. Breng op smaak met het sap van 1/2 citroen, de nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
Bak de sjalotten 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie. Voeg het braadvocht van de fazantfilet toe. Laat het braadvocht even inkoken, voeg de veenbessencompote en de peerlikeur toe en laat 3 min. sudderen. Meng goed. Bind eventueel met instantsausbinder.
-
Bak de (diepgevroren) pompoenblokjes met de spekjes 4 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de kandijsiroop beetje bij beetje toe en roer goed. Laat nog 1 à 2 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Serveer de fazant met de saus en de knolselderpuree. Garneer de knolselderpuree met de pompoenblokjes en spekjes.
Onze drankensuggesties
Wijn L'Abeille de Fieuzal A.C. Pessac-Léognan Tweede wijn van het Château Fieuzal: fijn en fruitig met kruidige en lichthoutige toetsen. Hij heeft een evenwichtige smaak en rijpe tannines. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Uitstekende rode wijn met een heerlijk boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak 3 min. aan elke kant tot ze een bruin korstje hebben. Leg ze in een ovenschotel, giet het appelsap erover en bestrooi met de tijm. Zet koel weg.
-
Schil de verse pompoen: verwijder de pitten en snij in blokjes (u kan de pompoen makkelijker snijden met een frietsnijder).
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Schuif de schotel met fazantfilet in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 15 min.
-
Schil de knolselder en snij in blokjes. Stoom gaar gedurende 15 min. Mix de knolselder met de mascarpone. Breng op smaak met het sap van 1/2 citroen, de nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
Bak de sjalotten 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie. Voeg het braadvocht van de fazantfilet toe. Laat het braadvocht even inkoken, voeg de veenbessencompote en de peerlikeur toe en laat 3 min. sudderen. Meng goed. Bind eventueel met instantsausbinder.
-
Bak de (diepgevroren) pompoenblokjes met de spekjes 4 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de kandijsiroop beetje bij beetje toe en roer goed. Laat nog 1 à 2 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Serveer de fazant met de saus en de knolselderpuree. Garneer de knolselderpuree met de pompoenblokjes en spekjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn L'Abeille de Fieuzal A.C. Pessac-Léognan Tweede wijn van het Château Fieuzal: fijn en fruitig met kruidige en lichthoutige toetsen. Hij heeft een evenwichtige smaak en rijpe tannines. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Uitstekende rode wijn met een heerlijk boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten).