- Bewaar

- Bewaar
Fijnproeverswitloof met hondstong en oesterzwammen
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Sancerre A.O.P. - `Beau Chêne' Domaine Reverdy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Snij de gerookte zalm in 4 repen. Rol elk reepje zalm op en vouw de uiteinden open tot een roosje.
-
Bereiding:
-
30 min.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot en stoom de diepgevroren hondstongrolletjes 10 à 15 min. in een stoommandje of op een rooster. Kruid licht met peper en zout, en besprenkel met citroensap.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een brede pan en bak de oesterzwammen aan beide kanten 10 min. lichtbruin op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de witloofstronkjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Kijk regelmatig of de stronkjes niet te veel kleuren.
-
Neem het stoommandje of rooster met de hondstongrolletjes van de kookpot. Leg de zalmroosjes erbij, dek af en hou warm.
-
Laat het stoomvocht 2 min. goed inkoken en roer er de mascarpone onder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
Afwerking:
-
Schik 2 oesterzwammen op elk bord. Leg in de holte van elke oesterzwam een witloofstronkje, een hondstongrolletje en een zalmroosje. Lepel wat saus over en rond de oesterzwammen.
Bak de oesterzwammen en de witloofstronkjes vooraf aan. Zo hoeft u ze op het moment zelf alleen nog te verwarmen.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Sancerre A.O.P. - `Beau Chêne' Domaine Reverdy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Snij de gerookte zalm in 4 repen. Rol elk reepje zalm op en vouw de uiteinden open tot een roosje.
-
Bereiding:
-
30 min.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot en stoom de diepgevroren hondstongrolletjes 10 à 15 min. in een stoommandje of op een rooster. Kruid licht met peper en zout, en besprenkel met citroensap.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een brede pan en bak de oesterzwammen aan beide kanten 10 min. lichtbruin op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de witloofstronkjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Kijk regelmatig of de stronkjes niet te veel kleuren.
-
Neem het stoommandje of rooster met de hondstongrolletjes van de kookpot. Leg de zalmroosjes erbij, dek af en hou warm.
-
Laat het stoomvocht 2 min. goed inkoken en roer er de mascarpone onder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
Afwerking:
-
Schik 2 oesterzwammen op elk bord. Leg in de holte van elke oesterzwam een witloofstronkje, een hondstongrolletje en een zalmroosje. Lepel wat saus over en rond de oesterzwammen.
Bak de oesterzwammen en de witloofstronkjes vooraf aan. Zo hoeft u ze op het moment zelf alleen nog te verwarmen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Sancerre A.O.P. - `Beau Chêne' Domaine Reverdy