- Bewaar

- Bewaar
Gebakken tempé met gekonfijte prei en mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Berton de Crillon Côtes-du-Ventoux Deze mooie droge rosé komt uit de wijngaarden op de flanken van de Mont Ventoux. U vindt er de zuiderse zon in terug. Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône Wijn Deze krachtige en kruidige wijn is gemaakt van biologisch geteelde grenache-, cinsault-, syrah- en carignandruiven. Hij heeft heel aangename aroma's van rode besjes en cassis.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in stukken van ± 6 cm. Laat er gerust nog wat groen aan.
-
Snij de tempé in schijven van ± 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Doe er de stukken prei in, voeg 2 eetl. water toe en kruid met peper en zout. Roer goed om. Laat afgedekt stoven gedurende ± 15 min. Draai de prei regelmatig om zodat ze niet aanbrandt.
-
Voeg 5 eetl. witte porto toe, 4 eetl. balsamicoazijn en 2 koffiel. suiker. Schep om en laat op een zacht vuur koken gedurende 30 à 40 min. Draai de prei regelmatig om. Voeg eventueel nog wat water toe. Let erop dat de prei op het einde van de kooktijd alle vloeistof opgenomen heeft.
-
Doe ondertussen de volle rijst in koud water en breng aan de kook (kooktijd: zie verpakking). Voeg dan zout toe.
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een grote braadpan en kleur er de schijven tempé goudbruin in (2 min. aan elke kant). Laat dan nog 5 à 7 min. stoven op een zacht vuur.
-
Giet de resterende olie weg. Doe 2 dl lichte room in de pan. Voeg 3 koffiel. mosterd toe, 3 koffiel. mosterd 'grof gemalen' en 3 koffiel. sojasaus. Roer om en laat inkoken op een zacht vuur gedurende 2 à 3 min.
-
Afwerking:
-
Leg enkele gebakken tempéschijven op elk bord met de gekonfijte prei en de volle rijst. Geef er de saus apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Berton de Crillon Côtes-du-Ventoux Deze mooie droge rosé komt uit de wijngaarden op de flanken van de Mont Ventoux. U vindt er de zuiderse zon in terug. Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône Wijn Deze krachtige en kruidige wijn is gemaakt van biologisch geteelde grenache-, cinsault-, syrah- en carignandruiven. Hij heeft heel aangename aroma's van rode besjes en cassis.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in stukken van ± 6 cm. Laat er gerust nog wat groen aan.
-
Snij de tempé in schijven van ± 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Doe er de stukken prei in, voeg 2 eetl. water toe en kruid met peper en zout. Roer goed om. Laat afgedekt stoven gedurende ± 15 min. Draai de prei regelmatig om zodat ze niet aanbrandt.
-
Voeg 5 eetl. witte porto toe, 4 eetl. balsamicoazijn en 2 koffiel. suiker. Schep om en laat op een zacht vuur koken gedurende 30 à 40 min. Draai de prei regelmatig om. Voeg eventueel nog wat water toe. Let erop dat de prei op het einde van de kooktijd alle vloeistof opgenomen heeft.
-
Doe ondertussen de volle rijst in koud water en breng aan de kook (kooktijd: zie verpakking). Voeg dan zout toe.
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een grote braadpan en kleur er de schijven tempé goudbruin in (2 min. aan elke kant). Laat dan nog 5 à 7 min. stoven op een zacht vuur.
-
Giet de resterende olie weg. Doe 2 dl lichte room in de pan. Voeg 3 koffiel. mosterd toe, 3 koffiel. mosterd 'grof gemalen' en 3 koffiel. sojasaus. Roer om en laat inkoken op een zacht vuur gedurende 2 à 3 min.
-
Afwerking:
-
Leg enkele gebakken tempéschijven op elk bord met de gekonfijte prei en de volle rijst. Geef er de saus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Berton de Crillon Côtes-du-Ventoux Deze mooie droge rosé komt uit de wijngaarden op de flanken van de Mont Ventoux. U vindt er de zuiderse zon in terug. Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône Wijn Deze krachtige en kruidige wijn is gemaakt van biologisch geteelde grenache-, cinsault-, syrah- en carignandruiven. Hij heeft heel aangename aroma's van rode besjes en cassis.