- Bewaar

- Bewaar
Gebraad van lamsmanchettes met saffraan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de oven 10 min. voorverwarmen op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof hierin de fijngesneden wortel, ui en sjalot. Kruid met de geperste knoflook, laurier, tijm, rozemarijn en saffraan. Voeg 2 dl bouillon toe. Laat 15 min. zachtjes sudderen (afgedekt).
-
Bereiding:
-
Strijk de gebraadjes lichtjes in met olijfolie en schuif ze in de oven. Zet ze 8 min. onder de grill.
-
Draai het vlees om en giet de basissaus erbij. Laat nog 5 à 6 min. verder braden. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven terwijl u de saus afwerkt.
-
Zeef de saus over een brede pan en voeg de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel in sneetjes, tussen de beentjes door. Geef er de saus apart bij en serveer met fijne boontjes en kroketten of aardappelgratin.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de oven 10 min. voorverwarmen op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof hierin de fijngesneden wortel, ui en sjalot. Kruid met de geperste knoflook, laurier, tijm, rozemarijn en saffraan. Voeg 2 dl bouillon toe. Laat 15 min. zachtjes sudderen (afgedekt).
-
Bereiding:
-
Strijk de gebraadjes lichtjes in met olijfolie en schuif ze in de oven. Zet ze 8 min. onder de grill.
-
Draai het vlees om en giet de basissaus erbij. Laat nog 5 à 6 min. verder braden. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven terwijl u de saus afwerkt.
-
Zeef de saus over een brede pan en voeg de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel in sneetjes, tussen de beentjes door. Geef er de saus apart bij en serveer met fijne boontjes en kroketten of aardappelgratin.