Gebraad van lamsmanchettes met saffraan
Gebraad van lamsmanchettes met saffraan

Gebraad van lamsmanchettes met saffraan

30 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 22.1 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 24.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de oven 10 min. voorverwarmen op 200 °C.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof hierin de fijngesneden wortel, ui en sjalot. Kruid met de geperste knoflook, laurier, tijm, rozemarijn en saffraan. Voeg 2 dl bouillon toe. Laat 15 min. zachtjes sudderen (afgedekt).

  5. Bereiding:
  6. Strijk de gebraadjes lichtjes in met olijfolie en schuif ze in de oven. Zet ze 8 min. onder de grill.

  7. Draai het vlees om en giet de basissaus erbij. Laat nog 5 à 6 min. verder braden. Kruid met peper en zout.

  8. Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven terwijl u de saus afwerkt.

  9. Zeef de saus over een brede pan en voeg de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel in sneetjes, tussen de beentjes door. Geef er de saus apart bij en serveer met fijne boontjes en kroketten of aardappelgratin.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de oven 10 min. voorverwarmen op 200 °C.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof hierin de fijngesneden wortel, ui en sjalot. Kruid met de geperste knoflook, laurier, tijm, rozemarijn en saffraan. Voeg 2 dl bouillon toe. Laat 15 min. zachtjes sudderen (afgedekt).

  5. Bereiding:
  6. Strijk de gebraadjes lichtjes in met olijfolie en schuif ze in de oven. Zet ze 8 min. onder de grill.

  7. Draai het vlees om en giet de basissaus erbij. Laat nog 5 à 6 min. verder braden. Kruid met peper en zout.

  8. Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven terwijl u de saus afwerkt.

  9. Zeef de saus over een brede pan en voeg de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel in sneetjes, tussen de beentjes door. Geef er de saus apart bij en serveer met fijne boontjes en kroketten of aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 22.1 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 24.8 g

Bekijk het recept digitaal