- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde Groenlandse heilbot met broccolimix
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Trebbiano d'Abruzzo Wijn Farnese Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water met 1,5 dl droge witte wijn aan de kook. Leg er de diepgevroren stukken heilbot in (indien nodig snijdt u de filets in kleinere porties). Kruid met tijm, laurier, peper en zout en laat gedurende ± 15 min. zachtjes garen.
-
Schep de vis voorzichtig uit de pan, leg hem in een ovenschotel en hou warm.
-
Doe de diepgevroren broccoli in de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes garen. Giet daarna door een zeef en vang het kookvocht op. Bedek de vis met de uitgelekte groente.
-
Voor de saus: smelt 4 eetl. boter in een kookpan en roer er 4 eetl. bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met 1,5 dl melk en kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt. Roer er dan 40 g geraspte kaas door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de met broccoli bedekte vis en bestrooi de schotel met de rest van de kaas. Laat enkele minuten kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met tagliatelle of puree.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Trebbiano d'Abruzzo Wijn Farnese Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water met 1,5 dl droge witte wijn aan de kook. Leg er de diepgevroren stukken heilbot in (indien nodig snijdt u de filets in kleinere porties). Kruid met tijm, laurier, peper en zout en laat gedurende ± 15 min. zachtjes garen.
-
Schep de vis voorzichtig uit de pan, leg hem in een ovenschotel en hou warm.
-
Doe de diepgevroren broccoli in de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes garen. Giet daarna door een zeef en vang het kookvocht op. Bedek de vis met de uitgelekte groente.
-
Voor de saus: smelt 4 eetl. boter in een kookpan en roer er 4 eetl. bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met 1,5 dl melk en kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt. Roer er dan 40 g geraspte kaas door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de met broccoli bedekte vis en bestrooi de schotel met de rest van de kaas. Laat enkele minuten kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met tagliatelle of puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Trebbiano d'Abruzzo Wijn Farnese Italië