Gegratineerde roggenvleugels
Gegratineerde roggenvleugels

Gegratineerde roggenvleugels

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 50.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren roggenvleugels ± 2 u in azijnwater (1 dl azijn per liter water). Dep ze met keukenpapier goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Laat even sudderen en giet er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk bij tot een gladde saus wordt be¬komen (1).

  5. Breng de saus aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg ten slotte 3/4 van de kaas toe.

  6. Beboter een vuurvaste schotel en schep er een dun laagje kaassaus in. Schik daarop de roggenvleugels. Bestrooi met fijngesnipperde sjalotten, de in schijfjes gesneden champignons en de gedroogde peterselie. Kruid met peper en zout.

  7. Overgiet met de rest van de kaassaus en bestrooi met de overgehouden kaas en 2 eetl. paneermeel.

  8. Schuif de schotel in een tot 180°C voorverwarmde oven (15min.).

  9. Afwerking:
  10. Dien op met puree of stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren roggenvleugels ± 2 u in azijnwater (1 dl azijn per liter water). Dep ze met keukenpapier goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Laat even sudderen en giet er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk bij tot een gladde saus wordt be¬komen (1).

  5. Breng de saus aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg ten slotte 3/4 van de kaas toe.

  6. Beboter een vuurvaste schotel en schep er een dun laagje kaassaus in. Schik daarop de roggenvleugels. Bestrooi met fijngesnipperde sjalotten, de in schijfjes gesneden champignons en de gedroogde peterselie. Kruid met peper en zout.

  7. Overgiet met de rest van de kaassaus en bestrooi met de overgehouden kaas en 2 eetl. paneermeel.

  8. Schuif de schotel in een tot 180°C voorverwarmde oven (15min.).

  9. Afwerking:
  10. Dien op met puree of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 50.5 g

Bekijk het recept digitaal