- Bewaar

- Bewaar
Gehaktgratin met pompoen (lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt Vallon des Glauges - A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min., kan vooraf)
-
Laat het gehakt volledig ontdooien.
-
Snij verse pompoen in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (40 min.)
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer. Roer er de lactosevrije melk en 2 eetl. lactosevrije vetstof onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. lactosevrije vetstof in een ruime pan en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak goudbruin. Roer regelmatig.
-
Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel er het bouillonblokje over en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met de tijm, het paprikapoeder, de oregano en, indien nodig, peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Doe de gehaktbereiding in een ruime ovenschaal en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. lactosevrije vetstof in klontjes over. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min. + 30 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet de gehaktschotel 30 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt Vallon des Glauges - A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min., kan vooraf)
-
Laat het gehakt volledig ontdooien.
-
Snij verse pompoen in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (40 min.)
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer. Roer er de lactosevrije melk en 2 eetl. lactosevrije vetstof onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. lactosevrije vetstof in een ruime pan en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak goudbruin. Roer regelmatig.
-
Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel er het bouillonblokje over en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met de tijm, het paprikapoeder, de oregano en, indien nodig, peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Doe de gehaktbereiding in een ruime ovenschaal en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. lactosevrije vetstof in klontjes over. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min. + 30 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet de gehaktschotel 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt Vallon des Glauges - A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence