- Bewaar

- Bewaar
Gekruide balletjes met groentepuree
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen, rapen, uien en aardappelen in grove stukken.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Meng het gehakt samen met de fijngesnipperde sjalotten en peterselie, de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met sojasaus en peper. Rol balletjes ter grootte van pingpongballetjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak er de balletjes goudbruin in gedurende ± 15 min. langs elke kant (of bak ze ± 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C).
-
Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en doe er de stukjes wortelen, rapen, uien en aardappelen in. Laat ± 30 min. koken. Giet af en pureer de groenten met een pureestamper. Kruid met nootmuskaat en peper en zout. Roer er naar smaak de melk onder.
-
Haal de balletjes uit de pan en blus met de vleesbouillon. Maak de braadresten los met een lepel en laat 2 à 3 min. inkoken op een matig vuur. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de balletjes over de gamellen en geef er puree bij. Giet wat saus over het vlees.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen, rapen, uien en aardappelen in grove stukken.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Meng het gehakt samen met de fijngesnipperde sjalotten en peterselie, de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met sojasaus en peper. Rol balletjes ter grootte van pingpongballetjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak er de balletjes goudbruin in gedurende ± 15 min. langs elke kant (of bak ze ± 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C).
-
Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en doe er de stukjes wortelen, rapen, uien en aardappelen in. Laat ± 30 min. koken. Giet af en pureer de groenten met een pureestamper. Kruid met nootmuskaat en peper en zout. Roer er naar smaak de melk onder.
-
Haal de balletjes uit de pan en blus met de vleesbouillon. Maak de braadresten los met een lepel en laat 2 à 3 min. inkoken op een matig vuur. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de balletjes over de gamellen en geef er puree bij. Giet wat saus over het vlees.