Gekruide balletjes met groentepuree
Gekruide balletjes met groentepuree

Gekruide balletjes met groentepuree

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 35.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen, rapen, uien en aardappelen in grove stukken.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng het gehakt samen met de fijngesnipperde sjalotten en peterselie, de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met sojasaus en peper. Rol balletjes ter grootte van pingpongballetjes.

  8. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak er de balletjes goudbruin in gedurende ± 15 min. langs elke kant (of bak ze ± 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C).

  9. Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en doe er de stukjes wortelen, rapen, uien en aardappelen in. Laat ± 30 min. koken. Giet af en pureer de groenten met een pureestamper. Kruid met nootmuskaat en peper en zout. Roer er naar smaak de melk onder.

  10. Haal de balletjes uit de pan en blus met de vleesbouillon. Maak de braadresten los met een lepel en laat 2 à 3 min. inkoken op een matig vuur. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de balletjes over de gamellen en geef er puree bij. Giet wat saus over het vlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen, rapen, uien en aardappelen in grove stukken.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng het gehakt samen met de fijngesnipperde sjalotten en peterselie, de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met sojasaus en peper. Rol balletjes ter grootte van pingpongballetjes.

  8. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak er de balletjes goudbruin in gedurende ± 15 min. langs elke kant (of bak ze ± 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C).

  9. Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en doe er de stukjes wortelen, rapen, uien en aardappelen in. Laat ± 30 min. koken. Giet af en pureer de groenten met een pureestamper. Kruid met nootmuskaat en peper en zout. Roer er naar smaak de melk onder.

  10. Haal de balletjes uit de pan en blus met de vleesbouillon. Maak de braadresten los met een lepel en laat 2 à 3 min. inkoken op een matig vuur. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de balletjes over de gamellen en geef er puree bij. Giet wat saus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 35.3 g

Bekijk het recept digitaal