- Bewaar

- Bewaar
Gekruide lamsbout met krielaardappeltjes in de oven
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Wijn Château des Ramières | A.O.P. Gigondas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. in de koelkast)
-
Snij de knoflookteentjes in stukjes.
-
Maak enkele insnijdingen in de lamsbout en steek er de stukjes knoflook in.
-
Meng de olijfolie met de tijm en de rozemarijn in een kommetje.
-
Wrijf de lamsbout goed in met 2 eetl. van de kruidenolie en schik in een braadslede. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 230 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de braadslede met de lamsbout 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en giet wat braadvocht over het vlees. Laat nog 30 min. verder braden.
-
Schik de ongeschilde krielaardappelen rond de lamsbout en besprenkel met de rest van de gekruide olijfolie. Kruid het vlees en de aardappelen met peper en zout. Schep de aardappelen goed onder de olie.
-
Zet de braadslede opnieuw in de oven en laat het vlees nog 25 à 35 min. verder braden (het vlees moet rosé zijn). Schep de aardappelen af en toe om.
-
Haal het vlees uit de braadslede en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Laat de aardappelen nog 5 min. verder gaar worden in de oven indien nodig.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsbout in dunne sneden en geef er de krielaardappelen bij. Serveer met gestoofde prinsessenboontjes, venkel of oesterzwammen.
Hoe een lamsbout met been snijden? Snij het vlees in dunne sneden tot u aan het been komt. Hou dan de lamsbout rechtop en snij verder, evenwijdig met het been. Nog lamsvlees over? Snij overgebleven lamsvlees in reepjes en verwerk (de volgende dag) in een wokgerecht met rijst of noedels. Heerlijk met gestoomde broccoli, geroerbakte paprikareepjes, gewokte groenekoolreepjes ...
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Wijn Château des Ramières | A.O.P. Gigondas
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. in de koelkast)
-
Snij de knoflookteentjes in stukjes.
-
Maak enkele insnijdingen in de lamsbout en steek er de stukjes knoflook in.
-
Meng de olijfolie met de tijm en de rozemarijn in een kommetje.
-
Wrijf de lamsbout goed in met 2 eetl. van de kruidenolie en schik in een braadslede. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 230 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de braadslede met de lamsbout 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en giet wat braadvocht over het vlees. Laat nog 30 min. verder braden.
-
Schik de ongeschilde krielaardappelen rond de lamsbout en besprenkel met de rest van de gekruide olijfolie. Kruid het vlees en de aardappelen met peper en zout. Schep de aardappelen goed onder de olie.
-
Zet de braadslede opnieuw in de oven en laat het vlees nog 25 à 35 min. verder braden (het vlees moet rosé zijn). Schep de aardappelen af en toe om.
-
Haal het vlees uit de braadslede en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Laat de aardappelen nog 5 min. verder gaar worden in de oven indien nodig.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsbout in dunne sneden en geef er de krielaardappelen bij. Serveer met gestoofde prinsessenboontjes, venkel of oesterzwammen.
Hoe een lamsbout met been snijden? Snij het vlees in dunne sneden tot u aan het been komt. Hou dan de lamsbout rechtop en snij verder, evenwijdig met het been. Nog lamsvlees over? Snij overgebleven lamsvlees in reepjes en verwerk (de volgende dag) in een wokgerecht met rijst of noedels. Heerlijk met gestoomde broccoli, geroerbakte paprikareepjes, gewokte groenekoolreepjes ...
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Wijn Château des Ramières | A.O.P. Gigondas