Gemarineerde hazenrug
Gemarineerde hazenrug

Gemarineerde hazenrug

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 30 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. ten minste 12 u vooraf
  4. Doe de helft van de fijngesneden groenten samen met de kruiden, olie en azijn in een kom. Leg hierop de diepgevroren hazenruggen en bedek met de rest van de groenten. Overgiet met de rode wijn, zodat de hazenruggen onderstaan. Dek de kom af en laat 12 tot 24 uur marineren op een koele plaats. Keer het vlees nu en dan om.

  5. Bereiding:
  6. Dep de hazenrug goed droog en laat korsten in de hete boter. Laat daarna 15 à 20 min. verder braden in de oven (250 °C).

  7. Stoof intussen in dezelfde braadpan de groenten uit de marinade even op, samen met het fijngesneden gerookt spek.

  8. Overgiet met de helft van de marinade en een gelijk deel vleesbouillon. Laat tot de helft inkoken en zeef daarna de saus.

  9. Neem de hazenrug uit de ovenschotel en giet de gezeefde saus bij het braadvocht. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  10. Afwerking:
  11. Schep de hazenruggen op een schotel en overgiet met de saus. Dien op met aardappelsparretjes of aardappelkroketten en appelen gevuld met veenbessen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. ten minste 12 u vooraf
  4. Doe de helft van de fijngesneden groenten samen met de kruiden, olie en azijn in een kom. Leg hierop de diepgevroren hazenruggen en bedek met de rest van de groenten. Overgiet met de rode wijn, zodat de hazenruggen onderstaan. Dek de kom af en laat 12 tot 24 uur marineren op een koele plaats. Keer het vlees nu en dan om.

  5. Bereiding:
  6. Dep de hazenrug goed droog en laat korsten in de hete boter. Laat daarna 15 à 20 min. verder braden in de oven (250 °C).

  7. Stoof intussen in dezelfde braadpan de groenten uit de marinade even op, samen met het fijngesneden gerookt spek.

  8. Overgiet met de helft van de marinade en een gelijk deel vleesbouillon. Laat tot de helft inkoken en zeef daarna de saus.

  9. Neem de hazenrug uit de ovenschotel en giet de gezeefde saus bij het braadvocht. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  10. Afwerking:
  11. Schep de hazenruggen op een schotel en overgiet met de saus. Dien op met aardappelsparretjes of aardappelkroketten en appelen gevuld met veenbessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 30 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de la Font-du-Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape Grote rode rhônewijn uit Châteauneuf-du-Pape. Karaktervolle, warme wijn, met een krachtige smaak, boordevol kruidige aroma's.

Bekijk het recept digitaal