Gemarineerde lamskoteletten met groentespiesen
Gemarineerde lamskoteletten met groentespiesen

Gemarineerde lamskoteletten met groentespiesen

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 49.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min. + 2 u. marineren)

  3. Maak de marinade: meng alle ingrediënten in een grote slakom.

  4. Snij de bloemkool in roosjes (u hebt er 4 nodig). Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij de ongeschilde courgette in stukken van ± 3 cm. Snij in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij het vruchtvlees in 4 of 8 stukken.

  7. Laat de stukken bloemkool, courgette en paprika en de champignons minstens 2 u. marineren. Meng af en toe.

  8. Kook ondertussen de aardappelen in de schil 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pel ze.

  9. Snij elke snede spek in de lengte doormidden en wikkel elke aardappel in 1 half sneetje spek.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  12. Steek de groenten afwisselend op 4 lange spiesen en giet er de rest van de marinade over. Bak 5 min. aan elke kant op de barbecue.

  13. Dep ondertussen de lamskoteletten lichtjes droog en bak 2 à 4 min. aan elke kant op de barbecue.

  14. Doe de aardappelen in een aluminium schaaltje en warm op een hoekje van de barbecue op.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met tartaarsaus of saus met fijne kruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min. + 2 u. marineren)

  3. Maak de marinade: meng alle ingrediënten in een grote slakom.

  4. Snij de bloemkool in roosjes (u hebt er 4 nodig). Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij de ongeschilde courgette in stukken van ± 3 cm. Snij in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij het vruchtvlees in 4 of 8 stukken.

  7. Laat de stukken bloemkool, courgette en paprika en de champignons minstens 2 u. marineren. Meng af en toe.

  8. Kook ondertussen de aardappelen in de schil 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pel ze.

  9. Snij elke snede spek in de lengte doormidden en wikkel elke aardappel in 1 half sneetje spek.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  12. Steek de groenten afwisselend op 4 lange spiesen en giet er de rest van de marinade over. Bak 5 min. aan elke kant op de barbecue.

  13. Dep ondertussen de lamskoteletten lichtjes droog en bak 2 à 4 min. aan elke kant op de barbecue.

  14. Doe de aardappelen in een aluminium schaaltje en warm op een hoekje van de barbecue op.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met tartaarsaus of saus met fijne kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 49.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône (partybox) Wijn Château Franc Grace-Dieu A.C. Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal