- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tofoe met broccoli en kastanjechampignons
Onze drankensuggesties
Wijn La Croix-Fourget A.O.P. Lussac-Saint-Emilion Wijn Château La Commanderie de Gombeau A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Pers het knoflook fijn.
-
Dep de tofoe goed droog en snij in stukjes van 1 bij 1 cm.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade onder de tofoe en laat 20 min. marineren.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verwijder de pitten uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
-
Schil en rasp de gember fijn.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
-
Verdeel de broccoli in kleinere roosjes en kook gedurende 5 min. in lichtgezouten water.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een braadpan en voeg de tofoe toe samen met de marinade.
-
Bak aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar het marinadevocht.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en bak de sjalot, het pepertje, de gember en de lente-uitjes 10 min. op een zacht vuur.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de schijfjes kastanjechampignon 3 à 5 min. goudbruin op een hoog vuur.
-
Roer de champignons onder de sjalot-gembermengeling, samen met de broccoliroosjes, de Japanse sojasaus, de suiker en het marinadevocht.
-
Roer er de gebakken tofoe onder en warm alles op.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tofoe met groenten over borden of kommetjes en serveer met de wilde rijst.
Kook rijst volgens de instructies op de verpakking. Als u losse rijst gebruikt, giet dan de nodige vloeistof (water met een snuifje zout of de helft water en de helft kokosmelk) op de rijst en roer eens goed. Doe het deksel op de pot en zet op een zacht vuur. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pakje en haal de kookpot daarna van het vuur. Neem het deksel eraf en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat 5 min. `uitdampen' en roer los met een vork.
Onze drankensuggesties
Wijn La Croix-Fourget A.O.P. Lussac-Saint-Emilion Wijn Château La Commanderie de Gombeau A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Pers het knoflook fijn.
-
Dep de tofoe goed droog en snij in stukjes van 1 bij 1 cm.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade onder de tofoe en laat 20 min. marineren.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verwijder de pitten uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
-
Schil en rasp de gember fijn.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
-
Verdeel de broccoli in kleinere roosjes en kook gedurende 5 min. in lichtgezouten water.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een braadpan en voeg de tofoe toe samen met de marinade.
-
Bak aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar het marinadevocht.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en bak de sjalot, het pepertje, de gember en de lente-uitjes 10 min. op een zacht vuur.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de schijfjes kastanjechampignon 3 à 5 min. goudbruin op een hoog vuur.
-
Roer de champignons onder de sjalot-gembermengeling, samen met de broccoliroosjes, de Japanse sojasaus, de suiker en het marinadevocht.
-
Roer er de gebakken tofoe onder en warm alles op.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tofoe met groenten over borden of kommetjes en serveer met de wilde rijst.
Kook rijst volgens de instructies op de verpakking. Als u losse rijst gebruikt, giet dan de nodige vloeistof (water met een snuifje zout of de helft water en de helft kokosmelk) op de rijst en roer eens goed. Doe het deksel op de pot en zet op een zacht vuur. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pakje en haal de kookpot daarna van het vuur. Neem het deksel eraf en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat 5 min. `uitdampen' en roer los met een vork.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Croix-Fourget A.O.P. Lussac-Saint-Emilion Wijn Château La Commanderie de Gombeau A.O.P. Bordeaux