Gepaneerde kalfslapjes met gevulde tomaten
Gepaneerde kalfslapjes met gevulde tomaten

Gepaneerde kalfslapjes met gevulde tomaten

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 14.7 g
Eiwit 61.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De kalfslapjes moeten heel dun zijn, zo'n 6 à 7 mm. Indien nodig, kunt u ze tussen twee vellen plastiek leggen en ze platter slaan met een houten plankje, een houten hamer of een deegrol.

  3. Besprenkel beide zijden van het vlees met flink wat citroensap en laat het in de koelkast ongeveer 1 uur trekken.

  4. Snij de champignons in stukjes. Laat 1 eetl. olijfolie warmen in een pan. Stoof er gedurende 5 min. op een hevig vuur de champignons in, met het fijngesnipperde teentje knoflook. Kruid met oregano en peper en zout.

  5. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Verwijder de pitjes en snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Vul de tomaten met de gestoofde champignons en zet het hoedje er terug op.

  8. Doe de tomatenblokjes in een ovenschotel en zet er de gevulde tomaten bovenop. Schuif 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  9. Intussen neemt u 3 diepe borden: 1 met het losgeklopte ei, 1 met de parmezaan en 1 met paneermeel. Wentel de kalfslapjes achtereenvolgens in de 3 borden.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag. Leg er de kalfsschnitzels in.

  11. Laat het vlees op een zacht vuurtje 3 min. bakken aan elke kant. Draai tijdens het bakken maar 1 keer om, zodat de korst heel blijft. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien het vlees op met de gevulde tomaten en geef er linguine bij (fijne tagliatelle met een kooktijd van 7 à 9 min.).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De kalfslapjes moeten heel dun zijn, zo'n 6 à 7 mm. Indien nodig, kunt u ze tussen twee vellen plastiek leggen en ze platter slaan met een houten plankje, een houten hamer of een deegrol.

  3. Besprenkel beide zijden van het vlees met flink wat citroensap en laat het in de koelkast ongeveer 1 uur trekken.

  4. Snij de champignons in stukjes. Laat 1 eetl. olijfolie warmen in een pan. Stoof er gedurende 5 min. op een hevig vuur de champignons in, met het fijngesnipperde teentje knoflook. Kruid met oregano en peper en zout.

  5. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Verwijder de pitjes en snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Vul de tomaten met de gestoofde champignons en zet het hoedje er terug op.

  8. Doe de tomatenblokjes in een ovenschotel en zet er de gevulde tomaten bovenop. Schuif 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  9. Intussen neemt u 3 diepe borden: 1 met het losgeklopte ei, 1 met de parmezaan en 1 met paneermeel. Wentel de kalfslapjes achtereenvolgens in de 3 borden.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag. Leg er de kalfsschnitzels in.

  11. Laat het vlees op een zacht vuurtje 3 min. bakken aan elke kant. Draai tijdens het bakken maar 1 keer om, zodat de korst heel blijft. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien het vlees op met de gevulde tomaten en geef er linguine bij (fijne tagliatelle met een kooktijd van 7 à 9 min.).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 14.7 g
Eiwit 61.9 g

Bekijk het recept digitaal