- Bewaar

- Bewaar
Gepaneerde kalfslapjes met gevulde tomaten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De kalfslapjes moeten heel dun zijn, zo'n 6 à 7 mm. Indien nodig, kunt u ze tussen twee vellen plastiek leggen en ze platter slaan met een houten plankje, een houten hamer of een deegrol.
-
Besprenkel beide zijden van het vlees met flink wat citroensap en laat het in de koelkast ongeveer 1 uur trekken.
-
Snij de champignons in stukjes. Laat 1 eetl. olijfolie warmen in een pan. Stoof er gedurende 5 min. op een hevig vuur de champignons in, met het fijngesnipperde teentje knoflook. Kruid met oregano en peper en zout.
-
Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Verwijder de pitjes en snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes.
-
Bereiding:
-
Vul de tomaten met de gestoofde champignons en zet het hoedje er terug op.
-
Doe de tomatenblokjes in een ovenschotel en zet er de gevulde tomaten bovenop. Schuif 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Intussen neemt u 3 diepe borden: 1 met het losgeklopte ei, 1 met de parmezaan en 1 met paneermeel. Wentel de kalfslapjes achtereenvolgens in de 3 borden.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag. Leg er de kalfsschnitzels in.
-
Laat het vlees op een zacht vuurtje 3 min. bakken aan elke kant. Draai tijdens het bakken maar 1 keer om, zodat de korst heel blijft. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien het vlees op met de gevulde tomaten en geef er linguine bij (fijne tagliatelle met een kooktijd van 7 à 9 min.).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De kalfslapjes moeten heel dun zijn, zo'n 6 à 7 mm. Indien nodig, kunt u ze tussen twee vellen plastiek leggen en ze platter slaan met een houten plankje, een houten hamer of een deegrol.
-
Besprenkel beide zijden van het vlees met flink wat citroensap en laat het in de koelkast ongeveer 1 uur trekken.
-
Snij de champignons in stukjes. Laat 1 eetl. olijfolie warmen in een pan. Stoof er gedurende 5 min. op een hevig vuur de champignons in, met het fijngesnipperde teentje knoflook. Kruid met oregano en peper en zout.
-
Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Verwijder de pitjes en snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes.
-
Bereiding:
-
Vul de tomaten met de gestoofde champignons en zet het hoedje er terug op.
-
Doe de tomatenblokjes in een ovenschotel en zet er de gevulde tomaten bovenop. Schuif 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Intussen neemt u 3 diepe borden: 1 met het losgeklopte ei, 1 met de parmezaan en 1 met paneermeel. Wentel de kalfslapjes achtereenvolgens in de 3 borden.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag. Leg er de kalfsschnitzels in.
-
Laat het vlees op een zacht vuurtje 3 min. bakken aan elke kant. Draai tijdens het bakken maar 1 keer om, zodat de korst heel blijft. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien het vlees op met de gevulde tomaten en geef er linguine bij (fijne tagliatelle met een kooktijd van 7 à 9 min.).