Gepaneerde pladijsfilet met risotto van kastanjechampignons
Gepaneerde pladijsfilet met risotto van kastanjechampignons

Gepaneerde pladijsfilet met risotto van kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 70.7 g
Eiwit 43.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Klop de eieren los in een diep bord.

  5. Kruid het paneermeel met peper en zout.

  6. Wentel de pladijsfilets in de bloem en schud de overtollige bloem af. Haal de stukken vis door de losgeklopte eieren en vervolgens door het gekruide paneermeel.

  7. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Snij de kastanjechampignons in 4.

  9. Hak de rucola grof.

  10. Rasp de grana padano fijn (hou enkele schilfers voor de afwerking).

  11. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Bereiding:
  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en laat nog 2 min. bakken.

  14. Voeg de rijst toe en laat 2 min. mee bakken.

  15. Verlaag het vuur en roer er de wijn onder. Wanneer alle wijn is opgenomen, giet er dan de kippenbouillon over en laat op een zacht vuur verder garen (kooktijd: zie verpakking rijst).

  16. Smelt ondertussen de boter in een grote braadpan en bak de gepaneerde pladijsfilets ± 4 min. aan elke kant.

  17. Voeg de geraspte grana padano toe aan de rijst.

  18. Meng net voor het opdienen 3/4 van de grof gehakte rucola door de rijst.

  19. Afwerking:
  20. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de schilfers grana-padanokaas. Schik een gebakken pladijsfilet schuin tegen de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Klop de eieren los in een diep bord.

  5. Kruid het paneermeel met peper en zout.

  6. Wentel de pladijsfilets in de bloem en schud de overtollige bloem af. Haal de stukken vis door de losgeklopte eieren en vervolgens door het gekruide paneermeel.

  7. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Snij de kastanjechampignons in 4.

  9. Hak de rucola grof.

  10. Rasp de grana padano fijn (hou enkele schilfers voor de afwerking).

  11. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Bereiding:
  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en laat nog 2 min. bakken.

  14. Voeg de rijst toe en laat 2 min. mee bakken.

  15. Verlaag het vuur en roer er de wijn onder. Wanneer alle wijn is opgenomen, giet er dan de kippenbouillon over en laat op een zacht vuur verder garen (kooktijd: zie verpakking rijst).

  16. Smelt ondertussen de boter in een grote braadpan en bak de gepaneerde pladijsfilets ± 4 min. aan elke kant.

  17. Voeg de geraspte grana padano toe aan de rijst.

  18. Meng net voor het opdienen 3/4 van de grof gehakte rucola door de rijst.

  19. Afwerking:
  20. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de schilfers grana-padanokaas. Schik een gebakken pladijsfilet schuin tegen de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 70.7 g
Eiwit 43.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Pilsbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre

Bekijk het recept digitaal