- Bewaar

- Bewaar
Gevuld witloof met geuze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de witloofstronken middendoor. Plooi elke helft wat open en vul met een deel van het gehakt. Wikkel er een sneetje gerookt spek stevig rond, met de uiteinden aan de onderkant, zodat de witloofstronk zijn vorm behoudt.
-
Maak zo 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Voeg tijm en laurier toe en giet er de geuze over. Laat afgedekt bakken in de voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 35 à 40 min.
-
Schik de witloofstronken op een schotel en hou ze warm. Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan. Schep het bovendrijvende vet weg. Breng het braadvocht aan de kook met 1/2 eetl. zachte mosterd en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 2 gevulde witloofstronken en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de witloofstronken middendoor. Plooi elke helft wat open en vul met een deel van het gehakt. Wikkel er een sneetje gerookt spek stevig rond, met de uiteinden aan de onderkant, zodat de witloofstronk zijn vorm behoudt.
-
Maak zo 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Voeg tijm en laurier toe en giet er de geuze over. Laat afgedekt bakken in de voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 35 à 40 min.
-
Schik de witloofstronken op een schotel en hou ze warm. Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan. Schep het bovendrijvende vet weg. Breng het braadvocht aan de kook met 1/2 eetl. zachte mosterd en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 2 gevulde witloofstronken en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree.