- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kwartel met romige groenekool en oesterzwammenpuree
Onze drankensuggesties
Wijn * Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Tarapacá Merlot Maipo Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Verwijder de harde nerven uit de groenekoolbladeren. Snij de bladeren in fijne reepjes en laat 2 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snipper de peterselie en de dragon fijn.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel 2 eetl. boter in klontjes over de kwartels en kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en kruid met peper en zout. Meng onder de aardappelpuree en hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de spekblokjes 5 min. Roer er de groenekoolreepjes onder en overgiet met de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de kwartels uit de ovenschaal en hou warm. Schep er de groentereepjes in en blus met de wijn. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, giet alles in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken en giet door een zeef. Druk goed op de groentjes. Roer de fijngesnipperde dragon onder de saus en kruid met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kwartels over de borden en lepel er wat saus naast. Geef er de groenekool en de oesterzwampuree bij.
Onze drankensuggesties
Wijn * Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Tarapacá Merlot Maipo Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Verwijder de harde nerven uit de groenekoolbladeren. Snij de bladeren in fijne reepjes en laat 2 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snipper de peterselie en de dragon fijn.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel 2 eetl. boter in klontjes over de kwartels en kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en kruid met peper en zout. Meng onder de aardappelpuree en hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de spekblokjes 5 min. Roer er de groenekoolreepjes onder en overgiet met de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de kwartels uit de ovenschaal en hou warm. Schep er de groentereepjes in en blus met de wijn. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, giet alles in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken en giet door een zeef. Druk goed op de groentjes. Roer de fijngesnipperde dragon onder de saus en kruid met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kwartels over de borden en lepel er wat saus naast. Geef er de groenekool en de oesterzwampuree bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Tarapacá Merlot Maipo Valley - Chili