Gevulde portobello's met spinazie
Gevulde portobello's met spinazie

Gevulde portobello's met spinazie

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 5.5 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 2.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig.

  7. Voeg het pepertje, de pijnboompitten en de spinazie toe. Laat 5 min. bakken tot de spinazie geslonken is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Vul de portobello's met de spinaziemengeling.

  10. Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue.

Tip

Bedek de gevulde portobello's nog met een sneetje mozzarella of geitenkaas voor u ze roostert.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig.

  7. Voeg het pepertje, de pijnboompitten en de spinazie toe. Laat 5 min. bakken tot de spinazie geslonken is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Vul de portobello's met de spinaziemengeling.

  10. Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue.

Tip

Bedek de gevulde portobello's nog met een sneetje mozzarella of geitenkaas voor u ze roostert.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 5.5 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 2.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal