Gevulde varkenskoteletten op Italiaanse wijze
Gevulde varkenskoteletten op Italiaanse wijze

Gevulde varkenskoteletten op Italiaanse wijze

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 30.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de koteletten bijna tot aan het been open. Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het eerst oppervlakkig ontdooien. Gebruikt u vers vlees, dan gaat het opensnijden makkelijker als u het eerst 30 min. in de diepvriezer laat opstijven.

  3. Kruid de binnenkant van de varkenskoteletten met peper en zout. Vul elke kotelet met 1 eetl. mozzarella en een schijfje tomaat.

  4. Vouw de koteletten dicht en gebruik een cocktailprikkertje om de gevulde kotelet goed gesloten te houden tijdens het bakken.

  5. Bestrijk de koteletten met olijfolie en bewaar ze in de koelkast.

  6. Voor de tomatensaus laat u de gehakte sjalot en look glazig worden in 1 eetl. olijfolie. Giet er de passata bij en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met paprika, peper en zout. Voeg ook 1,5 eetl. fijngesneden basilicum toe.

  7. Bereiding:
  8. Gril de koteletten gedurende 2 min. aan elke zijde op een zacht vuur.

  9. Verwarm de saus op een hoekje van de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Dien de varkenskoteletten op met de tomatensaus. Geef er verse pasta bij (bereidingstijd: 3 à 5 min.) of een koude pastasalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de koteletten bijna tot aan het been open. Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het eerst oppervlakkig ontdooien. Gebruikt u vers vlees, dan gaat het opensnijden makkelijker als u het eerst 30 min. in de diepvriezer laat opstijven.

  3. Kruid de binnenkant van de varkenskoteletten met peper en zout. Vul elke kotelet met 1 eetl. mozzarella en een schijfje tomaat.

  4. Vouw de koteletten dicht en gebruik een cocktailprikkertje om de gevulde kotelet goed gesloten te houden tijdens het bakken.

  5. Bestrijk de koteletten met olijfolie en bewaar ze in de koelkast.

  6. Voor de tomatensaus laat u de gehakte sjalot en look glazig worden in 1 eetl. olijfolie. Giet er de passata bij en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met paprika, peper en zout. Voeg ook 1,5 eetl. fijngesneden basilicum toe.

  7. Bereiding:
  8. Gril de koteletten gedurende 2 min. aan elke zijde op een zacht vuur.

  9. Verwarm de saus op een hoekje van de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Dien de varkenskoteletten op met de tomatensaus. Geef er verse pasta bij (bereidingstijd: 3 à 5 min.) of een koude pastasalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 30.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Wijn Heerlijke rode wijn, met een pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten). Wijn Chianti Villa Sopita D.O.C.G. Italië Wijn Vlotte chianti met mooie robijnrode kleur en typische neus van kersen. Frisse en fruitige wijn.

Bekijk het recept digitaal