- Bewaar

- Bewaar
Grissini
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de gist oplossen in 1 dl lauw water, laat 5 min. rusten (uit de tocht, naast een warmtebron) tot de gist begint te werken.
-
Meng de bloem met het zout en giet door een zeef in een grote kom. Meng er het gistwater en 2 koffiel. olijfolie onder. Kneed gedurende 5 min. tot een homogeen deeg.
-
Rol het deeg uit op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Laat afgedekt (met een vochtige doek) 1 u rijzen (uit de tocht, naast een warmtebron).
-
Snij het deeg in repen en rek uit tot ze ± 20 cm lang zijn. Leg ze 5 cm uit elkaar op de ovenplaat en bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 15 min. Haal de grissini uit de oven als ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster. Serveer de afgekoelde grissini met een sneetje culatello-ham of gerookte zalm errond.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de gist oplossen in 1 dl lauw water, laat 5 min. rusten (uit de tocht, naast een warmtebron) tot de gist begint te werken.
-
Meng de bloem met het zout en giet door een zeef in een grote kom. Meng er het gistwater en 2 koffiel. olijfolie onder. Kneed gedurende 5 min. tot een homogeen deeg.
-
Rol het deeg uit op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Laat afgedekt (met een vochtige doek) 1 u rijzen (uit de tocht, naast een warmtebron).
-
Snij het deeg in repen en rek uit tot ze ± 20 cm lang zijn. Leg ze 5 cm uit elkaar op de ovenplaat en bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 15 min. Haal de grissini uit de oven als ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster. Serveer de afgekoelde grissini met een sneetje culatello-ham of gerookte zalm errond.