Grissini
Grissini

Grissini

1 u. 30 min.
Soep
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 103 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 17.9 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gist oplossen in 1 dl lauw water, laat 5 min. rusten (uit de tocht, naast een warmtebron) tot de gist begint te werken.

  3. Meng de bloem met het zout en giet door een zeef in een grote kom. Meng er het gistwater en 2 koffiel. olijfolie onder. Kneed gedurende 5 min. tot een homogeen deeg.

  4. Rol het deeg uit op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Laat afgedekt (met een vochtige doek) 1 u rijzen (uit de tocht, naast een warmtebron).

  5. Snij het deeg in repen en rek uit tot ze ± 20 cm lang zijn. Leg ze 5 cm uit elkaar op de ovenplaat en bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 15 min. Haal de grissini uit de oven als ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster. Serveer de afgekoelde grissini met een sneetje culatello-ham of gerookte zalm errond.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gist oplossen in 1 dl lauw water, laat 5 min. rusten (uit de tocht, naast een warmtebron) tot de gist begint te werken.

  3. Meng de bloem met het zout en giet door een zeef in een grote kom. Meng er het gistwater en 2 koffiel. olijfolie onder. Kneed gedurende 5 min. tot een homogeen deeg.

  4. Rol het deeg uit op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Laat afgedekt (met een vochtige doek) 1 u rijzen (uit de tocht, naast een warmtebron).

  5. Snij het deeg in repen en rek uit tot ze ± 20 cm lang zijn. Leg ze 5 cm uit elkaar op de ovenplaat en bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 15 min. Haal de grissini uit de oven als ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster. Serveer de afgekoelde grissini met een sneetje culatello-ham of gerookte zalm errond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 103 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 17.9 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal