- Bewaar

- Bewaar
Groenlandse heilbot met garnalen en champignons
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.C. Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Wordt gemaakt van alleen chardonnay-druiven. Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de garnalen ontdooien. Dep ze droog.
-
Bereiding:
-
Beboter een ovenschotel en bestrooi de bodem met de fijngesnipperde sjalot. Leg de diepgevroren heilbotfilets erin en kruid met peper, zout, tijm en laurier.
-
Meng de wijn met de tomatenpuree en de visbouillon, laat 3 min. koken op een hevig vuur. Giet dit over de vis, dek de schotel af met aluminiumfolie en laat het gerecht 20 minuten stoven in een voorverwarmde oven (175 °C) (1).
-
Schep de vis op een schotel en hou hem warm.
-
Laat het kookvocht tot de helft inkoken (± 2 min.) en voeg de garnalen en de diepgevroren champignons toe. Laat nog even verder inkoken en giet er de helft van de room bij (2). Proef of de saus voldoende gekruid is en voeg het citroensap toe. Zet het vuur even harder.
-
Laat intussen de tagliatelle 5 min. koken in 3 L gezouten water. Giet af, schep de tagliatelle opnieuw in de kookpan en werk af met een nootje boter en de rest van de room.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de heilbotfilets en schik de tagliatelle errond. Voor de liefhebbers kan u er geraspte parmezaan of gruyère bij geven.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.C. Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Wordt gemaakt van alleen chardonnay-druiven. Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de garnalen ontdooien. Dep ze droog.
-
Bereiding:
-
Beboter een ovenschotel en bestrooi de bodem met de fijngesnipperde sjalot. Leg de diepgevroren heilbotfilets erin en kruid met peper, zout, tijm en laurier.
-
Meng de wijn met de tomatenpuree en de visbouillon, laat 3 min. koken op een hevig vuur. Giet dit over de vis, dek de schotel af met aluminiumfolie en laat het gerecht 20 minuten stoven in een voorverwarmde oven (175 °C) (1).
-
Schep de vis op een schotel en hou hem warm.
-
Laat het kookvocht tot de helft inkoken (± 2 min.) en voeg de garnalen en de diepgevroren champignons toe. Laat nog even verder inkoken en giet er de helft van de room bij (2). Proef of de saus voldoende gekruid is en voeg het citroensap toe. Zet het vuur even harder.
-
Laat intussen de tagliatelle 5 min. koken in 3 L gezouten water. Giet af, schep de tagliatelle opnieuw in de kookpan en werk af met een nootje boter en de rest van de room.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de heilbotfilets en schik de tagliatelle errond. Voor de liefhebbers kan u er geraspte parmezaan of gruyère bij geven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.C. Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Wordt gemaakt van alleen chardonnay-druiven. Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk.