Groenlandse heilbot met garnalen en champignons
Groenlandse heilbot met garnalen en champignons

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 875 kcal
Vet 42.3 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 51 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de garnalen ontdooien. Dep ze droog.

  3. Bereiding:
  4. Beboter een ovenschotel en bestrooi de bodem met de fijngesnipperde sjalot. Leg de diepgevroren heilbotfilets erin en kruid met peper, zout, tijm en laurier.

  5. Meng de wijn met de tomatenpuree en de visbouillon, laat 3 min. koken op een hevig vuur. Giet dit over de vis, dek de schotel af met aluminiumfolie en laat het gerecht 20 minuten stoven in een voorverwarmde oven (175 °C) (1).

  6. Schep de vis op een schotel en hou hem warm.

  7. Laat het kookvocht tot de helft inkoken (± 2 min.) en voeg de garnalen en de diepgevroren champignons toe. Laat nog even verder inkoken en giet er de helft van de room bij (2). Proef of de saus voldoende gekruid is en voeg het citroensap toe. Zet het vuur even harder.

  8. Laat intussen de tagliatelle 5 min. koken in 3 L gezouten water. Giet af, schep de tagliatelle opnieuw in de kookpan en werk af met een nootje boter en de rest van de room.

  9. Afwerking:
  10. Giet de saus over de heilbotfilets en schik de tagliatelle errond. Voor de liefhebbers kan u er geraspte parmezaan of gruyère bij geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de garnalen ontdooien. Dep ze droog.

  3. Bereiding:
  4. Beboter een ovenschotel en bestrooi de bodem met de fijngesnipperde sjalot. Leg de diepgevroren heilbotfilets erin en kruid met peper, zout, tijm en laurier.

  5. Meng de wijn met de tomatenpuree en de visbouillon, laat 3 min. koken op een hevig vuur. Giet dit over de vis, dek de schotel af met aluminiumfolie en laat het gerecht 20 minuten stoven in een voorverwarmde oven (175 °C) (1).

  6. Schep de vis op een schotel en hou hem warm.

  7. Laat het kookvocht tot de helft inkoken (± 2 min.) en voeg de garnalen en de diepgevroren champignons toe. Laat nog even verder inkoken en giet er de helft van de room bij (2). Proef of de saus voldoende gekruid is en voeg het citroensap toe. Zet het vuur even harder.

  8. Laat intussen de tagliatelle 5 min. koken in 3 L gezouten water. Giet af, schep de tagliatelle opnieuw in de kookpan en werk af met een nootje boter en de rest van de room.

  9. Afwerking:
  10. Giet de saus over de heilbotfilets en schik de tagliatelle errond. Voor de liefhebbers kan u er geraspte parmezaan of gruyère bij geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 875 kcal
Vet 42.3 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 51 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Véran A.C. Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Wordt gemaakt van alleen chardonnay-druiven. Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk.

Bekijk het recept digitaal