Groentekroketjes met yoghurtsausje
Groentekroketjes met yoghurtsausje

Groentekroketjes met yoghurtsausje

1 u. 15 min.
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 37 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 8.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de knolselder en de wortel zo fijn mogelijk.

  4. Snij de prinsessenbonen in kleine stukjes van 1/2 cm.

  5. Laat de champignons uitlekken en snij in kleine stukjes.

  6. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  7. Snij de tomaten in stukjes.

  8. Maak het dipsausje door alle ingrediënten te mengen.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpot en voeg de geraspte knolselder en wortel toe. Laat 10 min. sudderen.

  11. Voeg de boontjes toe en laat nog 10 min. koken. Roer er de stukjes champignon onder. Giet de groentjes door een zeef en vang het vocht op.

  12. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Roer er 75 g bloem onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje het kookvocht van de groentjes toe. Roer goed.

  13. Neem 2 eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eidooiers los met een vork en roer samen met de groentjes onder de saus. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Spreid de groente-mengeling uit over een schaal en laat enkele uren volledig afkoelen.

  14. Rol kroketten van het groentedeeg. Haal ze door 2 eetl. bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel.

  15. Frituur de kroketten 2 à 3 min. in een frituurpan op 180 °C.

  16. Afwerking:
  17. Meng de jonge slamix onder de tuinkers en de tomaten. Verdeel over de borden en geef er 2 groentekroketten bij. Serveer met het dipsausje en brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de knolselder en de wortel zo fijn mogelijk.

  4. Snij de prinsessenbonen in kleine stukjes van 1/2 cm.

  5. Laat de champignons uitlekken en snij in kleine stukjes.

  6. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  7. Snij de tomaten in stukjes.

  8. Maak het dipsausje door alle ingrediënten te mengen.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpot en voeg de geraspte knolselder en wortel toe. Laat 10 min. sudderen.

  11. Voeg de boontjes toe en laat nog 10 min. koken. Roer er de stukjes champignon onder. Giet de groentjes door een zeef en vang het vocht op.

  12. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Roer er 75 g bloem onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje het kookvocht van de groentjes toe. Roer goed.

  13. Neem 2 eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eidooiers los met een vork en roer samen met de groentjes onder de saus. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Spreid de groente-mengeling uit over een schaal en laat enkele uren volledig afkoelen.

  14. Rol kroketten van het groentedeeg. Haal ze door 2 eetl. bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel.

  15. Frituur de kroketten 2 à 3 min. in een frituurpan op 180 °C.

  16. Afwerking:
  17. Meng de jonge slamix onder de tuinkers en de tomaten. Verdeel over de borden en geef er 2 groentekroketten bij. Serveer met het dipsausje en brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 37 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 8.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Deze verleidelijke bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt van alleen chardonnaydruiven. Die leveren een droge en fruitige witte wijn met een heerlijke bloemetjesneus.

Bekijk het recept digitaal