Hazenrug met room en mosterd
Hazenrug met room en mosterd

Hazenrug met room en mosterd

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 30 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenruggen gedeeltelijk ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Smeer het vlees in met 2 eetl. sterke mosterd. Kruid met peper en zout en leg de hazenruggen in een ovenschotel.

  5. Schik 2 eetl. boter in nootjes rond het vlees en zet in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  6. Draai de hazenruggen na 10 min. om en bedruip met het braadvocht. Laat nog 15 min. verder braden (het vlees moet na het braden nog rozig zijn).

  7. Voor de saus schraapt u het braadvocht los met 1 eetl. water. Meng er 1 dl room onder. Giet over in een pan en breng even aan de kook om de saus te laten indikken.

  8. Afwerking:
  9. Haal het vlees van de ruggengraat met behulp van 2 lepels. Snij de filets in dikke schuine sneden, geef er de saus apart bij en dien op met gestoofde bospaddenstoelen of kastanjepuree (blik) en kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenruggen gedeeltelijk ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Smeer het vlees in met 2 eetl. sterke mosterd. Kruid met peper en zout en leg de hazenruggen in een ovenschotel.

  5. Schik 2 eetl. boter in nootjes rond het vlees en zet in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  6. Draai de hazenruggen na 10 min. om en bedruip met het braadvocht. Laat nog 15 min. verder braden (het vlees moet na het braden nog rozig zijn).

  7. Voor de saus schraapt u het braadvocht los met 1 eetl. water. Meng er 1 dl room onder. Giet over in een pan en breng even aan de kook om de saus te laten indikken.

  8. Afwerking:
  9. Haal het vlees van de ruggengraat met behulp van 2 lepels. Snij de filets in dikke schuine sneden, geef er de saus apart bij en dien op met gestoofde bospaddenstoelen of kastanjepuree (blik) en kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 30 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Gigault A.C. Premières Côtes de Blaye Bijzonder aangename rode bordeauxwijn. Hij heeft een neus van zwarte vruchten (cassis, braambes), met indrukken van kruiden en zoethout. Zijn smaak is soepel, vlezig en vrij krachtig. Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales - Spanje De Museum Real wordt gemaakt van met de hand geplukte en streng geselecteerde tempranillodruiven. Die groeien aan 60 jaar oude wijnranken. De jonge wijn rijpt 2 jaar in Franse eiken vaten. U proeft dan ook een heel intense en krachtige wijn met pittige aroma's van gekonfijt fruit, veel kruiden (zwarte peper) en een zachte houttoets.

Bekijk het recept digitaal