- Bewaar

- Bewaar
Hazenrugfilet met mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en laat kleuren. Bak de hazenrugfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid licht met tijm, peper en zout.
-
Zet het vuur lager, voeg de mosterd en een derde van de wildfond toe. Roer goed en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.
-
Laat het vlees 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.
-
Haal de filets uit de pan en hou warm onder folie. Voeg aan het kookvocht de rest van de wildfond, de Luikse siroop en de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine, dikke sneden. Dien op met prinsessenbonen of spinazie en kroketjes of gebakken aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en laat kleuren. Bak de hazenrugfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid licht met tijm, peper en zout.
-
Zet het vuur lager, voeg de mosterd en een derde van de wildfond toe. Roer goed en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.
-
Laat het vlees 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.
-
Haal de filets uit de pan en hou warm onder folie. Voeg aan het kookvocht de rest van de wildfond, de Luikse siroop en de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine, dikke sneden. Dien op met prinsessenbonen of spinazie en kroketjes of gebakken aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot