Hazenrugfilet met mosterdsaus
Hazenrugfilet met mosterdsaus

Hazenrugfilet met mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 45.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een braadpan en laat kleuren. Bak de hazenrugfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid licht met tijm, peper en zout.

  5. Zet het vuur lager, voeg de mosterd en een derde van de wildfond toe. Roer goed en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.

  6. Laat het vlees 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  7. Haal de filets uit de pan en hou warm onder folie. Voeg aan het kookvocht de rest van de wildfond, de Luikse siroop en de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in schuine, dikke sneden. Dien op met prinsessenbonen of spinazie en kroketjes of gebakken aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een braadpan en laat kleuren. Bak de hazenrugfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid licht met tijm, peper en zout.

  5. Zet het vuur lager, voeg de mosterd en een derde van de wildfond toe. Roer goed en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.

  6. Laat het vlees 6 à 8 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  7. Haal de filets uit de pan en hou warm onder folie. Voeg aan het kookvocht de rest van de wildfond, de Luikse siroop en de room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in schuine, dikke sneden. Dien op met prinsessenbonen of spinazie en kroketjes of gebakken aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 45.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal