Herfstlasagne met pompoen en knolselder
Herfstlasagne met pompoen en knolselder

Herfstlasagne met pompoen en knolselder

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 58 g
Suiker 10.3 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 43 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (45 min.)

  3. Schil de pompoen en snij in blokjes.

  4. Snipper het knoflook en 1 sjalot. Bak glazig in 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven.

  5. Rasp intussen de ongeschilde courgette grof.

  6. Voeg de pompoenblokjes en een scheutje water toe aan het knoflook en de sjalot. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen tot de pompoen zacht is. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

  7. Laat intussen het eekhoorntjesbrood 20 min. weken in 3 dl heet water. Giet af en vang het weekvocht op. Spoel het eekhoorntjesbrood, knijp uit en snipper fijn. Zeef het weekvocht en zet opzij.

  8. Schil en snij de knolselder in blokjes. Kook 10 min. in de melk met een snufje zout. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Pureer met de staafmixer en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Snipper de tweede sjalot. Fruit glazig in 2 eetl. olijfolie. Doe er het eekhoorntjesbrood en de tijm bij. Giet er het weekvocht van het eekhoorntjesbrood bij. Laat inkoken tot de vloeistof bijna volledig verdampt is.

  10. Snij de uitgelekte mozzarella in dunne schijfjes en rasp de parmezaan.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  13. Meng het eekhoorntjesbrood en de geraspte courgette onder de pompoenen knolselderpuree.

  14. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Leg er een paar lasagnevellen in, bestrijk met wat knolselderpuree, dek af met plakken ham en leg daarop weer lasagnevellen. Dan komt een laag pompoenpuree, weer plakken ham en lasagnevellen. Werk zo verder in laagjes, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met lasagnevellen.

  15. Breng de room aan de kook met de oreganoblaadjes, peper en zout. Roer er de ricotta en parmezaan onder.

  16. Lepel de kaassaus over de lasagne. Verdeel er de mozzarellaschijfjes over. Zet 25 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (45 min.)

  3. Schil de pompoen en snij in blokjes.

  4. Snipper het knoflook en 1 sjalot. Bak glazig in 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven.

  5. Rasp intussen de ongeschilde courgette grof.

  6. Voeg de pompoenblokjes en een scheutje water toe aan het knoflook en de sjalot. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen tot de pompoen zacht is. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

  7. Laat intussen het eekhoorntjesbrood 20 min. weken in 3 dl heet water. Giet af en vang het weekvocht op. Spoel het eekhoorntjesbrood, knijp uit en snipper fijn. Zeef het weekvocht en zet opzij.

  8. Schil en snij de knolselder in blokjes. Kook 10 min. in de melk met een snufje zout. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Pureer met de staafmixer en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Snipper de tweede sjalot. Fruit glazig in 2 eetl. olijfolie. Doe er het eekhoorntjesbrood en de tijm bij. Giet er het weekvocht van het eekhoorntjesbrood bij. Laat inkoken tot de vloeistof bijna volledig verdampt is.

  10. Snij de uitgelekte mozzarella in dunne schijfjes en rasp de parmezaan.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  13. Meng het eekhoorntjesbrood en de geraspte courgette onder de pompoenen knolselderpuree.

  14. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Leg er een paar lasagnevellen in, bestrijk met wat knolselderpuree, dek af met plakken ham en leg daarop weer lasagnevellen. Dan komt een laag pompoenpuree, weer plakken ham en lasagnevellen. Werk zo verder in laagjes, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met lasagnevellen.

  15. Breng de room aan de kook met de oreganoblaadjes, peper en zout. Roer er de ricotta en parmezaan onder.

  16. Lepel de kaassaus over de lasagne. Verdeel er de mozzarellaschijfjes over. Zet 25 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 58 g
Suiker 10.3 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 43 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Wijn Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal