Hertenkalffilet met tarte tatin van witloof
Hertenkalffilet met tarte tatin van witloof

Hertenkalffilet met tarte tatin van witloof

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 42.6 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 51.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de stronken witloof in 2 en verwijder de harde kern. Besprenkel met citroensap en kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. Snij de uien in fijne ringen en pers het knoflookteentje. Stoof gedurende 3 min. in 1 eetl. boter.

  4. Bereiding:
  5. Strijk een taartvorm in met 1 eetl. boter en strooi wat suiker over de bodem. Schik daarin de stronkjes witloof met de bolle kant naar onder en de punten naar de buitenkant. Verdeel de gestoofde uiringen en look over het witloof.

  6. Bedek met het bladerdeeg. Duw de uiteinden van het bladerdeeg naar binnen toe. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Plaats de taartvorm gedurende 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de uiringen. Bak de hertenkalffilets langs alle kanten goudbruin gedurende 2 min. Schik in een ovenschotel en schuif gedurende ± 15 min. mee in de oven. Let erop dat het vlees rosé blijft.

  8. Giet de wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Verkruimel er de roquefort boven en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Haal de taart uit de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai de taartvorm om, zodat de kant met het witloof naar boven ligt.

  10. Afwerking:
  11. Snij de filets in sneetjes en de taart in punten. Verdeel over de borden en lepel er de saus rond. Serveer met krokante kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de stronken witloof in 2 en verwijder de harde kern. Besprenkel met citroensap en kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. Snij de uien in fijne ringen en pers het knoflookteentje. Stoof gedurende 3 min. in 1 eetl. boter.

  4. Bereiding:
  5. Strijk een taartvorm in met 1 eetl. boter en strooi wat suiker over de bodem. Schik daarin de stronkjes witloof met de bolle kant naar onder en de punten naar de buitenkant. Verdeel de gestoofde uiringen en look over het witloof.

  6. Bedek met het bladerdeeg. Duw de uiteinden van het bladerdeeg naar binnen toe. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Plaats de taartvorm gedurende 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de uiringen. Bak de hertenkalffilets langs alle kanten goudbruin gedurende 2 min. Schik in een ovenschotel en schuif gedurende ± 15 min. mee in de oven. Let erop dat het vlees rosé blijft.

  8. Giet de wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Verkruimel er de roquefort boven en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Haal de taart uit de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai de taartvorm om, zodat de kant met het witloof naar boven ligt.

  10. Afwerking:
  11. Snij de filets in sneetjes en de taart in punten. Verdeel over de borden en lepel er de saus rond. Serveer met krokante kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 42.6 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 51.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Grand Cos A.C. Saint-Emilion Grand Cru Bijzonder charmante rode wijn: fruitige neus van rijpe druiven en een krachtige, ronde en vlezige smaak. Wijn Vila Regia D.O.C. Douro Portugal Elegante en fruitige rode wijn uit de Dourovallei (Noord-Portugal) met een intense kleur en een fijn boeket van rood fruit, vanille en kokos.

Bekijk het recept digitaal