Hespengebraad met pittig korstje en waterkerspuree
Hespengebraad met pittig korstje en waterkerspuree

Hespengebraad met pittig korstje en waterkerspuree

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 40.4 g
Eiwit 64.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Verkruimel het sneetje brood als u geen paneermeel gebruikt (u hebt 4 eetl. broodkruim nodig).

  4. Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  5. Pluk de blaadjes van de steeltjes waterkers. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Leg het gebraad in de pan en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er het gebraad in.

  10. Besmeer de bovenkant met de mosterd. Strooi er de fijngesnipperde peterselie en het paneermeel of broodkruim over. Druk goed aan zodat alles blijft kleven in de mosterd.

  11. Overgiet met het braadvocht uit de pan en zet de pan opzij.

  12. Bak het gebraad 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak nog 45 min. Bedek het gebraad de laatste 15 min. met aluminiumfolie, zodat het korstje niet te donker wordt.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  14. Haal het gebraad uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  15. Giet intussen de kalfsfond in de braadpan, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat inkoken op een hoog vuur. Voeg 1 dl lichte room toe en roer goed. Neem van het vuur.

  16. Giet de aardappelen af en pureer samen met 1 dl room, de eidooier en 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  17. Meng er de blaadjes waterkers onder.

  18. Afwerking:
  19. Snij het vlees in sneetjes van ± 1,5 cm dik en leg op elk bord 2 sneetjes. Overgiet met wat saus en serveer met de waterkerspuree en gestoofde wortelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Verkruimel het sneetje brood als u geen paneermeel gebruikt (u hebt 4 eetl. broodkruim nodig).

  4. Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  5. Pluk de blaadjes van de steeltjes waterkers. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Leg het gebraad in de pan en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er het gebraad in.

  10. Besmeer de bovenkant met de mosterd. Strooi er de fijngesnipperde peterselie en het paneermeel of broodkruim over. Druk goed aan zodat alles blijft kleven in de mosterd.

  11. Overgiet met het braadvocht uit de pan en zet de pan opzij.

  12. Bak het gebraad 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak nog 45 min. Bedek het gebraad de laatste 15 min. met aluminiumfolie, zodat het korstje niet te donker wordt.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  14. Haal het gebraad uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  15. Giet intussen de kalfsfond in de braadpan, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat inkoken op een hoog vuur. Voeg 1 dl lichte room toe en roer goed. Neem van het vuur.

  16. Giet de aardappelen af en pureer samen met 1 dl room, de eidooier en 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  17. Meng er de blaadjes waterkers onder.

  18. Afwerking:
  19. Snij het vlees in sneetjes van ± 1,5 cm dik en leg op elk bord 2 sneetjes. Overgiet met wat saus en serveer met de waterkerspuree en gestoofde wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 40.4 g
Eiwit 64.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn TorreAldea Tinto - D.O.C. Rioja - Spanje Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition'

Bekijk het recept digitaal