- Bewaar

- Bewaar
Hespengebraad met pittig korstje en waterkerspuree
Onze drankensuggesties
Wijn TorreAldea Tinto - D.O.C. Rioja - Spanje Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Verkruimel het sneetje brood als u geen paneermeel gebruikt (u hebt 4 eetl. broodkruim nodig).
-
Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Pluk de blaadjes van de steeltjes waterkers. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Leg het gebraad in de pan en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er het gebraad in.
-
Besmeer de bovenkant met de mosterd. Strooi er de fijngesnipperde peterselie en het paneermeel of broodkruim over. Druk goed aan zodat alles blijft kleven in de mosterd.
-
Overgiet met het braadvocht uit de pan en zet de pan opzij.
-
Bak het gebraad 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak nog 45 min. Bedek het gebraad de laatste 15 min. met aluminiumfolie, zodat het korstje niet te donker wordt.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Haal het gebraad uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet intussen de kalfsfond in de braadpan, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat inkoken op een hoog vuur. Voeg 1 dl lichte room toe en roer goed. Neem van het vuur.
-
Giet de aardappelen af en pureer samen met 1 dl room, de eidooier en 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de blaadjes waterkers onder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes van ± 1,5 cm dik en leg op elk bord 2 sneetjes. Overgiet met wat saus en serveer met de waterkerspuree en gestoofde wortelen.
Onze drankensuggesties
Wijn TorreAldea Tinto - D.O.C. Rioja - Spanje Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Verkruimel het sneetje brood als u geen paneermeel gebruikt (u hebt 4 eetl. broodkruim nodig).
-
Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Pluk de blaadjes van de steeltjes waterkers. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Leg het gebraad in de pan en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er het gebraad in.
-
Besmeer de bovenkant met de mosterd. Strooi er de fijngesnipperde peterselie en het paneermeel of broodkruim over. Druk goed aan zodat alles blijft kleven in de mosterd.
-
Overgiet met het braadvocht uit de pan en zet de pan opzij.
-
Bak het gebraad 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak nog 45 min. Bedek het gebraad de laatste 15 min. met aluminiumfolie, zodat het korstje niet te donker wordt.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Haal het gebraad uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet intussen de kalfsfond in de braadpan, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat inkoken op een hoog vuur. Voeg 1 dl lichte room toe en roer goed. Neem van het vuur.
-
Giet de aardappelen af en pureer samen met 1 dl room, de eidooier en 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de blaadjes waterkers onder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes van ± 1,5 cm dik en leg op elk bord 2 sneetjes. Overgiet met wat saus en serveer met de waterkerspuree en gestoofde wortelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn TorreAldea Tinto - D.O.C. Rioja - Spanje Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition'