- Bewaar

- Bewaar
Hindegebraad en gemarineerde aardpeer met oregano
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min. + 25 min. in de oven + 1 u. marineren)
-
Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Boen de aardperen schoon en snij ze in dunne schijven.
-
Pers de citroen.
-
Leg de schijfjes aardpeer naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Meng af en toe.
-
Maak intussen de marinade: hak de hazelnoten en de oregano fijn en snipper de teentjes knoflook fijn. Meng de walnotenolie met 3 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, de fijngehakte hazelnoten en oregano en het fijngesnipperde knoflook. Giet de marinade over de warme aardpeerschijfjes zodra u ze uit de oven haalt. Dek af en laat 1 u. marineren.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal. Dek af en laat het vlees ± 10 min. rusten. Giet de wildfond in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet het braadvocht in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur.
-
Verwarm intussen de gemarineerde aardperen kort in de oven. Hak de rucola grof.
-
Afwerking:
-
Snij het hindegebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en geef er de gemarineerde aardperen bij. Bestrooi met de rucola en serveer met rösti's.
Win tijd door de aardperen de dag voordien al klaar te maken. De marinade zal nog meer smaak geven.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min. + 25 min. in de oven + 1 u. marineren)
-
Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Boen de aardperen schoon en snij ze in dunne schijven.
-
Pers de citroen.
-
Leg de schijfjes aardpeer naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Meng af en toe.
-
Maak intussen de marinade: hak de hazelnoten en de oregano fijn en snipper de teentjes knoflook fijn. Meng de walnotenolie met 3 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, de fijngehakte hazelnoten en oregano en het fijngesnipperde knoflook. Giet de marinade over de warme aardpeerschijfjes zodra u ze uit de oven haalt. Dek af en laat 1 u. marineren.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal. Dek af en laat het vlees ± 10 min. rusten. Giet de wildfond in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet het braadvocht in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur.
-
Verwarm intussen de gemarineerde aardperen kort in de oven. Hak de rucola grof.
-
Afwerking:
-
Snij het hindegebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en geef er de gemarineerde aardperen bij. Bestrooi met de rucola en serveer met rösti's.
Win tijd door de aardperen de dag voordien al klaar te maken. De marinade zal nog meer smaak geven.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili