- Bewaar

- Bewaar
Hindensteaks op Luikse wijze
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren vooraf)
-
Snij de wortelen en de selder in zeer kleine blokjes.
-
Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de stukjes selder en wortel in. Laat gedurende 2 min. al roerend stoven op een matig vuur. Blus met 200 ml wildfond en doe er het uienkonfijt bij, de rozijntjes, de perensiroop, het laurierblad en een snuifje tijm. Laat zonder deksel op een matig vuur 10 min. sudderen, zodat de bereiding wat inkookt.
-
Laat de hindensteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat de steaks gedurende 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de rest van de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat op een hevig vuur gedurende 2 min. inkoken.
-
Voeg de groentebereiding toe en breng opnieuw aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en schik in waaiervorm op de borden. Schep er wat saus rond en serveer met gepocheerde halve peren met veenbessen en kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren vooraf)
-
Snij de wortelen en de selder in zeer kleine blokjes.
-
Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de stukjes selder en wortel in. Laat gedurende 2 min. al roerend stoven op een matig vuur. Blus met 200 ml wildfond en doe er het uienkonfijt bij, de rozijntjes, de perensiroop, het laurierblad en een snuifje tijm. Laat zonder deksel op een matig vuur 10 min. sudderen, zodat de bereiding wat inkookt.
-
Laat de hindensteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat de steaks gedurende 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de rest van de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat op een hevig vuur gedurende 2 min. inkoken.
-
Voeg de groentebereiding toe en breng opnieuw aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en schik in waaiervorm op de borden. Schep er wat saus rond en serveer met gepocheerde halve peren met veenbessen en kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans.