Italiaanse schotel met gemarineerde champignons en caponata
Italiaanse schotel met gemarineerde champignons en caponata

Italiaanse schotel met gemarineerde champignons en caponata

1 u.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 39.4 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 21.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe 1,5 dl olijfolie, 1 dl water, het sap van 1/2 citroen, de in vier gesneden teentjes knoflook, het laurierblad, peper en zout in een steelpan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur gedurende 5 min. sudderen.

  3. Zeef deze marinade. Giet er de champignons (eventueel in vier gesneden) bij. Laat ze gedurende 1 u marineren. Roer af en toe om.

  4. Voor de caponata snijdt u de aubergine in blokjes van 1 cm.

  5. Versnipper de witte selder en de sjalot.

  6. Verhit 4 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof er de gesnipperde sjalot in.

  7. Voeg de stukjes aubergine en selder en de diepgevroren tomatenblokjes toe.

  8. Meng door elkaar en laat nog even op het vuur. Als de groenten aan de bodem van de pan blijven kleven, voegt u 1 eetl. olijfolie toe. Voeg 2 eetl. azijn, 1 koffiel. suiker, 1 eetl. kappertjes en de geperste look toe. Kruid met peper en zout.

  9. Laat gedurende 10 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Laat op een koele plaats marineren gedurende 12 u.

  11. Bereiding:
  12. Schik wat caponata op grote borden met wat uitgelekte gemarineerde champignons. Leg er ook enkele schijfjes tomaat bij en bestrooi ze met grof gesneden basilicum.

  13. Schik 2 sneden parmaham en 2 sneden gedroogd bergvlees op het bord.

  14. Versier met 2 gerolde ansjovisreepjes met kappertjes.

  15. Voor de vinaigrette mengt u 6 eetl. olijfolie, 4 eetl. balsamicoazijn, peper en zout. Giet 1 eetl. vinaigrette over de tomatenschijfjes en 1 eetl. op de rand van elk bord.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe 1,5 dl olijfolie, 1 dl water, het sap van 1/2 citroen, de in vier gesneden teentjes knoflook, het laurierblad, peper en zout in een steelpan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur gedurende 5 min. sudderen.

  3. Zeef deze marinade. Giet er de champignons (eventueel in vier gesneden) bij. Laat ze gedurende 1 u marineren. Roer af en toe om.

  4. Voor de caponata snijdt u de aubergine in blokjes van 1 cm.

  5. Versnipper de witte selder en de sjalot.

  6. Verhit 4 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof er de gesnipperde sjalot in.

  7. Voeg de stukjes aubergine en selder en de diepgevroren tomatenblokjes toe.

  8. Meng door elkaar en laat nog even op het vuur. Als de groenten aan de bodem van de pan blijven kleven, voegt u 1 eetl. olijfolie toe. Voeg 2 eetl. azijn, 1 koffiel. suiker, 1 eetl. kappertjes en de geperste look toe. Kruid met peper en zout.

  9. Laat gedurende 10 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Laat op een koele plaats marineren gedurende 12 u.

  11. Bereiding:
  12. Schik wat caponata op grote borden met wat uitgelekte gemarineerde champignons. Leg er ook enkele schijfjes tomaat bij en bestrooi ze met grof gesneden basilicum.

  13. Schik 2 sneden parmaham en 2 sneden gedroogd bergvlees op het bord.

  14. Versier met 2 gerolde ansjovisreepjes met kappertjes.

  15. Voor de vinaigrette mengt u 6 eetl. olijfolie, 4 eetl. balsamicoazijn, peper en zout. Giet 1 eetl. vinaigrette over de tomatenschijfjes en 1 eetl. op de rand van elk bord.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 39.4 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 21.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo Farnese Italië Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi, Italië

Bekijk het recept digitaal