- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met venkelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier andere Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Verwijder het harde gedeelte in het midden van de venkelknollen en snij in fijne reepjes. Snipper het venkelgroen fijn.
-
Snij de ui en de selder grof.
-
Snipper de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes venkel 2 min.
-
Leg er de stukken vis op en laat ± 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe de stukken selder en ui en het laurierblaadje in een grote kookpot en voeg het bier toe. Laat 5 min. stoven.
-
Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 min. garen. Schud de mosselen af en toe. Ze moeten mooi open zijn.
-
Haal 2/3 van de mosselen uit hun schelp, bewaar de rest voor de afwerking.
-
Zeef het vocht van de mosselen in een steelpan en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout en voeg het venkelgroen toe, samen met 2/3 van de dille en de mosselen zonder schelp.
-
Haal de vis uit de kookpot en hou warm. Giet de venkel af.
-
Giet de aardappelen af, laat uitlekken en kort drogen op het vuur. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Voeg de aardappelpuree en de room toe aan de venkel. Meng goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis over de borden en lepel er wat mosselsaus rond.
-
Serveer met de venkelpuree en garneer met enkele mosselen in de schelp en de rest van de dille.
Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier andere Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Verwijder het harde gedeelte in het midden van de venkelknollen en snij in fijne reepjes. Snipper het venkelgroen fijn.
-
Snij de ui en de selder grof.
-
Snipper de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes venkel 2 min.
-
Leg er de stukken vis op en laat ± 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe de stukken selder en ui en het laurierblaadje in een grote kookpot en voeg het bier toe. Laat 5 min. stoven.
-
Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 min. garen. Schud de mosselen af en toe. Ze moeten mooi open zijn.
-
Haal 2/3 van de mosselen uit hun schelp, bewaar de rest voor de afwerking.
-
Zeef het vocht van de mosselen in een steelpan en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout en voeg het venkelgroen toe, samen met 2/3 van de dille en de mosselen zonder schelp.
-
Haal de vis uit de kookpot en hou warm. Giet de venkel af.
-
Giet de aardappelen af, laat uitlekken en kort drogen op het vuur. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Voeg de aardappelpuree en de room toe aan de venkel. Meng goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis over de borden en lepel er wat mosselsaus rond.
-
Serveer met de venkelpuree en garneer met enkele mosselen in de schelp en de rest van de dille.
Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier andere Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne