Kabeljauw met venkelpuree
Kabeljauw met venkelpuree

Kabeljauw met venkelpuree

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 39.7 g
Eiwit 39.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder het harde gedeelte in het midden van de venkelknollen en snij in fijne reepjes. Snipper het venkelgroen fijn.

  5. Snij de ui en de selder grof.

  6. Snipper de dille fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes venkel 2 min.

  10. Leg er de stukken vis op en laat ± 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Doe de stukken selder en ui en het laurierblaadje in een grote kookpot en voeg het bier toe. Laat 5 min. stoven.

  12. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 min. garen. Schud de mosselen af en toe. Ze moeten mooi open zijn.

  13. Haal 2/3 van de mosselen uit hun schelp, bewaar de rest voor de afwerking.

  14. Zeef het vocht van de mosselen in een steelpan en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout en voeg het venkelgroen toe, samen met 2/3 van de dille en de mosselen zonder schelp.

  15. Haal de vis uit de kookpot en hou warm. Giet de venkel af.

  16. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en kort drogen op het vuur. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  17. Voeg de aardappelpuree en de room toe aan de venkel. Meng goed dooreen.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de vis over de borden en lepel er wat mosselsaus rond.

  20. Serveer met de venkelpuree en garneer met enkele mosselen in de schelp en de rest van de dille.

Tip

Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder het harde gedeelte in het midden van de venkelknollen en snij in fijne reepjes. Snipper het venkelgroen fijn.

  5. Snij de ui en de selder grof.

  6. Snipper de dille fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes venkel 2 min.

  10. Leg er de stukken vis op en laat ± 15 min. gaar worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Doe de stukken selder en ui en het laurierblaadje in een grote kookpot en voeg het bier toe. Laat 5 min. stoven.

  12. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 min. garen. Schud de mosselen af en toe. Ze moeten mooi open zijn.

  13. Haal 2/3 van de mosselen uit hun schelp, bewaar de rest voor de afwerking.

  14. Zeef het vocht van de mosselen in een steelpan en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout en voeg het venkelgroen toe, samen met 2/3 van de dille en de mosselen zonder schelp.

  15. Haal de vis uit de kookpot en hou warm. Giet de venkel af.

  16. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en kort drogen op het vuur. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  17. Voeg de aardappelpuree en de room toe aan de venkel. Meng goed dooreen.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de vis over de borden en lepel er wat mosselsaus rond.

  20. Serveer met de venkelpuree en garneer met enkele mosselen in de schelp en de rest van de dille.

Tip

Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 39.7 g
Eiwit 39.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier andere Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne

Bekijk het recept digitaal