- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauwfilet met gratin van zeevruchten
Onze drankensuggesties
Bier Desperados Wijn Les Lauriers - A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 5 min.
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij eventueel in kleinere porties als de stukken te groot zijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot en leg er de kabeljauwfilets in. Laat 2 min. zachtjes koken en neem van het vuur. Dek af en laat de vis ± 15 min. zo verder garen (afhankelijk van de dikte). Haal de kabeljauwfilets uit de visbouillon en laat even uitlekken.
-
Maak intussen de saus: smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de melk en 2 dl kookvocht van de kabeljauw.
-
Roer er de mosterd, de eidooier, de peterselie en de helft van de geraspte emmentaler onder. Doe er de diepgevroren zeevruchten bij en laat goed opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal, giet er de saus over en bestrooi met de rest van de geraspte emmentaler. Laat 15 min. opwarmen in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 à 3 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelen of rijst.
- Verdeel de vis en de saus over individuele ovenschaaltjes en serveer ze als voorgerecht. Zet 10 min. in de oven en laat even gratineren onder de ovengrill. - Graag wat groentjes erbij? Snipper witloof, venkel of prei fijn en stoof gaar. Verdeel over de ovenschaal, leg er de vis op en overgiet met de saus.
Onze drankensuggesties
Bier Desperados Wijn Les Lauriers - A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 5 min.
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij eventueel in kleinere porties als de stukken te groot zijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot en leg er de kabeljauwfilets in. Laat 2 min. zachtjes koken en neem van het vuur. Dek af en laat de vis ± 15 min. zo verder garen (afhankelijk van de dikte). Haal de kabeljauwfilets uit de visbouillon en laat even uitlekken.
-
Maak intussen de saus: smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de melk en 2 dl kookvocht van de kabeljauw.
-
Roer er de mosterd, de eidooier, de peterselie en de helft van de geraspte emmentaler onder. Doe er de diepgevroren zeevruchten bij en laat goed opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal, giet er de saus over en bestrooi met de rest van de geraspte emmentaler. Laat 15 min. opwarmen in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 à 3 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelen of rijst.
- Verdeel de vis en de saus over individuele ovenschaaltjes en serveer ze als voorgerecht. Zet 10 min. in de oven en laat even gratineren onder de ovengrill. - Graag wat groentjes erbij? Snipper witloof, venkel of prei fijn en stoof gaar. Verdeel over de ovenschaal, leg er de vis op en overgiet met de saus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Desperados Wijn Les Lauriers - A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie