Kabeljauwhaasje in de oven

Kabeljauwhaasje in de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 206 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 25 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg 4 diepgevroren kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Verdeel er 2 eetl. boter over en kruid naar smaak met peper en zout. Bedek met elk haasje met 2 schijfjes citroen. Schuif gedurende ± 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  3. Haal de kabeljauw uit de schotel en hou warm. Giet het sap van 1/2 citroen in de ovenschotel en schraap de braadresten los. Voeg eventueel nog 1 eetl. boter toe en laat smelten, meng goed door het braadvocht. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg 4 diepgevroren kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Verdeel er 2 eetl. boter over en kruid naar smaak met peper en zout. Bedek met elk haasje met 2 schijfjes citroen. Schuif gedurende ± 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  3. Haal de kabeljauw uit de schotel en hou warm. Giet het sap van 1/2 citroen in de ovenschotel en schraap de braadresten los. Voeg eventueel nog 1 eetl. boter toe en laat smelten, meng goed door het braadvocht. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 206 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 25 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn A.C. Pouilly-Fuissé `La Roche de Solutré' Manoir du Chardon

Bekijk het recept digitaal