- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met balletjes en champignons
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza - D.O. Catalunya - Spanje Wijn Duc de Lerme Merlot - I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (2 u. 5 min.)
-
Breng 1,5 L water aan de kook in een ruime kookpot, samen met de diepgevroren soepgroenten, de tijm, het blaadje laurier, de takjes peterselie, de peperbolletjes en 1,5 koffiel. zout. Prik de kruidnagels in de gepelde ui en doe hem bij de bouillon.
-
Voeg het kalfsvlees toe en laat ± 2 u. afgedekt koken op een zacht vuur. Zet de kookpot afgedekt en koel weg.
-
De dag zelf (25 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Verwijder indien nodig het gestolde vet van het vlees en schep ± 4 dl kookvocht uit de kookpot. Giet het door een zeef in een kommetje. Zet de kookpot 15 min. op een zacht vuur.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de champignons toe. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Laat 5 min. afgedekt stoven.
-
Doe er de diepgevroren balletjes bij en laat nog 3 min. opwarmen.
-
Smelt 3 eetl. boter in een grote pan en roer er de bloem onder. Laat even bakken. Giet het gezeefde kookvocht er al roerend bij. Leng aan met het kookvocht van de champignons tot een gladde saus.
-
Klop de eidooier los in de room en meng onder de saus.
-
Schep de stukken kalfsvlees uit het kookvocht en voeg ze samen met de gehaktballetjes en de champignons toe aan de saus. Roer voorzichtig om en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Geef er rijst of puree bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza - D.O. Catalunya - Spanje Wijn Duc de Lerme Merlot - I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (2 u. 5 min.)
-
Breng 1,5 L water aan de kook in een ruime kookpot, samen met de diepgevroren soepgroenten, de tijm, het blaadje laurier, de takjes peterselie, de peperbolletjes en 1,5 koffiel. zout. Prik de kruidnagels in de gepelde ui en doe hem bij de bouillon.
-
Voeg het kalfsvlees toe en laat ± 2 u. afgedekt koken op een zacht vuur. Zet de kookpot afgedekt en koel weg.
-
De dag zelf (25 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Verwijder indien nodig het gestolde vet van het vlees en schep ± 4 dl kookvocht uit de kookpot. Giet het door een zeef in een kommetje. Zet de kookpot 15 min. op een zacht vuur.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de champignons toe. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Laat 5 min. afgedekt stoven.
-
Doe er de diepgevroren balletjes bij en laat nog 3 min. opwarmen.
-
Smelt 3 eetl. boter in een grote pan en roer er de bloem onder. Laat even bakken. Giet het gezeefde kookvocht er al roerend bij. Leng aan met het kookvocht van de champignons tot een gladde saus.
-
Klop de eidooier los in de room en meng onder de saus.
-
Schep de stukken kalfsvlees uit het kookvocht en voeg ze samen met de gehaktballetjes en de champignons toe aan de saus. Roer voorzichtig om en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Geef er rijst of puree bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza - D.O. Catalunya - Spanje Wijn Duc de Lerme Merlot - I.G.P. Pays d'Oc