- Bewaar

- Bewaar
Kalfsgebraad met kaasgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Château Pontet-Barrail A.C. Médoc Gecorseerde en karaktervolle wijn met licht rokerige aroma's. Bewaring: nog 2 à 3 jaar. Wijn Fleur de Pédesclaux A.C. Pauillac De tweede wijn van Château de Pédesclaux combineert de soepelheid van de merlotdruif, de kracht van de cabernet sauvignon en de florale aroma's van de cabernet franc. U wordt getrakteerd op een aantrekkelijk boeket met fijne aroma's van gedroogd fruit, kruiden, florale toetsen, kreupelhout en leer. De soepele aanzet wordt gevolgd door een middenstuk met zwart fruit en een stevige afdronk met een levendige aciditeit, een fijne houttoets en een pepertje.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de kruidenkaas met de room en 1/2 L melk.
-
Snij de aardappelen in schijfjes van 2 à 3 mm dik en strijk een diepe ovenschotel in met boter. (Leg er afwisselend een laag aardappelen en kruidenroom in.)
-
De aardappelen moeten onder staan. Als dat niet zo is, voeg dan nog wat melk toe. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Schik het kalfsgebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, samen met de kaasgratin.
-
Haal het vlees even uit de oven en strijk in met 1 eetl. mosterd. Kruid met peper en zout. Dek losjes af met aluminiumfolie.
-
Schuif het kalfsgebraad opnieuw in de oven en laat samen met de kaasgratin nog 45 min. bakken op 180 °C. Dek de kaasgratin losjes af met aluminiumfolie als die te bruin kleurt.
-
Haal het kalfsgebraad uit de ovenschotel en leg het in een andere schotel of bord en laat samen met de gratin nog enkele min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Maak de braadresten van het kalfsvlees uit de ovenschotel los met een scheutje water en giet door een zeef.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes, geef er de gratin en de saus bij en dien op met bv. gestoofd witloof, boontjes, venkel of spinazie.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Pontet-Barrail A.C. Médoc Gecorseerde en karaktervolle wijn met licht rokerige aroma's. Bewaring: nog 2 à 3 jaar. Wijn Fleur de Pédesclaux A.C. Pauillac De tweede wijn van Château de Pédesclaux combineert de soepelheid van de merlotdruif, de kracht van de cabernet sauvignon en de florale aroma's van de cabernet franc. U wordt getrakteerd op een aantrekkelijk boeket met fijne aroma's van gedroogd fruit, kruiden, florale toetsen, kreupelhout en leer. De soepele aanzet wordt gevolgd door een middenstuk met zwart fruit en een stevige afdronk met een levendige aciditeit, een fijne houttoets en een pepertje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de kruidenkaas met de room en 1/2 L melk.
-
Snij de aardappelen in schijfjes van 2 à 3 mm dik en strijk een diepe ovenschotel in met boter. (Leg er afwisselend een laag aardappelen en kruidenroom in.)
-
De aardappelen moeten onder staan. Als dat niet zo is, voeg dan nog wat melk toe. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Schik het kalfsgebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, samen met de kaasgratin.
-
Haal het vlees even uit de oven en strijk in met 1 eetl. mosterd. Kruid met peper en zout. Dek losjes af met aluminiumfolie.
-
Schuif het kalfsgebraad opnieuw in de oven en laat samen met de kaasgratin nog 45 min. bakken op 180 °C. Dek de kaasgratin losjes af met aluminiumfolie als die te bruin kleurt.
-
Haal het kalfsgebraad uit de ovenschotel en leg het in een andere schotel of bord en laat samen met de gratin nog enkele min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Maak de braadresten van het kalfsvlees uit de ovenschotel los met een scheutje water en giet door een zeef.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes, geef er de gratin en de saus bij en dien op met bv. gestoofd witloof, boontjes, venkel of spinazie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Pontet-Barrail A.C. Médoc Gecorseerde en karaktervolle wijn met licht rokerige aroma's. Bewaring: nog 2 à 3 jaar. Wijn Fleur de Pédesclaux A.C. Pauillac De tweede wijn van Château de Pédesclaux combineert de soepelheid van de merlotdruif, de kracht van de cabernet sauvignon en de florale aroma's van de cabernet franc. U wordt getrakteerd op een aantrekkelijk boeket met fijne aroma's van gedroogd fruit, kruiden, florale toetsen, kreupelhout en leer. De soepele aanzet wordt gevolgd door een middenstuk met zwart fruit en een stevige afdronk met een levendige aciditeit, een fijne houttoets en een pepertje.