Kotelet met geroosterde zoete aardappel en champignons
Kotelet met geroosterde zoete aardappel en champignons

Kotelet met geroosterde zoete aardappel en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 12.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 36.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in plakjes van 1 cm.

  3. Snij de champignons middendoor.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de aardappelplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bestrijk aan beide kanten met 3 eetl. olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  10. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  12. Zet het vuur lager en voeg de paprika's toe. Roerbak nog 5 à 10 min. en kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de platte peterselie onder.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde 1/2 dl water toe en roer de braadresten los.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zoete aardappelen over de borden en schep er de champignonmengeling op.

  16. Serveer met een kotelet en lepel er wat braadvocht over.

Tip

Baby eet mee + 12 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 80 g paprika in reepjes en 20 g champignons in stukjes. 2 Kook samen met 50 g geschilde zoete aardappel 15 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. 1 takje peterselie toe. 3 Giet af en prak alles fijn met een vork en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in plakjes van 1 cm.

  3. Snij de champignons middendoor.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de aardappelplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bestrijk aan beide kanten met 3 eetl. olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  10. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  12. Zet het vuur lager en voeg de paprika's toe. Roerbak nog 5 à 10 min. en kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de platte peterselie onder.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde 1/2 dl water toe en roer de braadresten los.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zoete aardappelen over de borden en schep er de champignonmengeling op.

  16. Serveer met een kotelet en lepel er wat braadvocht over.

Tip

Baby eet mee + 12 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 80 g paprika in reepjes en 20 g champignons in stukjes. 2 Kook samen met 50 g geschilde zoete aardappel 15 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. 1 takje peterselie toe. 3 Giet af en prak alles fijn met een vork en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 12.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 36.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal