- Bewaar

- Bewaar
Kotelet met geroosterde zoete aardappel en champignons
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in plakjes van 1 cm.
-
Snij de champignons middendoor.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de aardappelplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bestrijk aan beide kanten met 3 eetl. olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.
-
Zet het vuur lager en voeg de paprika's toe. Roerbak nog 5 à 10 min. en kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de platte peterselie onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde 1/2 dl water toe en roer de braadresten los.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zoete aardappelen over de borden en schep er de champignonmengeling op.
-
Serveer met een kotelet en lepel er wat braadvocht over.
Baby eet mee + 12 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 80 g paprika in reepjes en 20 g champignons in stukjes. 2 Kook samen met 50 g geschilde zoete aardappel 15 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. 1 takje peterselie toe. 3 Giet af en prak alles fijn met een vork en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in plakjes van 1 cm.
-
Snij de champignons middendoor.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de aardappelplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bestrijk aan beide kanten met 3 eetl. olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.
-
Zet het vuur lager en voeg de paprika's toe. Roerbak nog 5 à 10 min. en kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de platte peterselie onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde 1/2 dl water toe en roer de braadresten los.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zoete aardappelen over de borden en schep er de champignonmengeling op.
-
Serveer met een kotelet en lepel er wat braadvocht over.
Baby eet mee + 12 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 80 g paprika in reepjes en 20 g champignons in stukjes. 2 Kook samen met 50 g geschilde zoete aardappel 15 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. 1 takje peterselie toe. 3 Giet af en prak alles fijn met een vork en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux