- Bewaar

- Bewaar
Kruidige aardappeltaart met prei, broccoli en paprika
Onze drankensuggesties
Bier Quintine Blond Fris, zacht en fruitig blond bier met toetsen van banaan, peer en hop. Droge, bittere afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.) - Snij de preiwitten in fijne ringen. - Schil de aardappelen en snij in schijfjes. - Snij de broccoli in fijne roosjes. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van ± 1 cm. - Snipper de peterselie fijn. Hak de walnoten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoliroosjes 5 à 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook intussen de aardappelschijfjes 8 à 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 4 à 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en meng er de panko onder. Voeg de peterselie en de walnoten toe en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg een vel bakpapier in een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Verdeel de broccoliroosjes, de paprikablokjes en de preiringen over de aardappelen. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes.
-
Klop de eieren los met de room en de kruidenkaas. Kruid met peper en zout. Giet de mengeling over de aardappelschotel.
-
Bestrooi met de pankomengeling en bedek met een vel aluminiumfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en zet nog 10 à 15 min. in de oven. Zet de laatste min. eventueel de grill aan voor een krokant korstje.
Onze drankensuggesties
Bier Quintine Blond Fris, zacht en fruitig blond bier met toetsen van banaan, peer en hop. Droge, bittere afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.) - Snij de preiwitten in fijne ringen. - Schil de aardappelen en snij in schijfjes. - Snij de broccoli in fijne roosjes. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van ± 1 cm. - Snipper de peterselie fijn. Hak de walnoten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoliroosjes 5 à 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook intussen de aardappelschijfjes 8 à 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 4 à 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en meng er de panko onder. Voeg de peterselie en de walnoten toe en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg een vel bakpapier in een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Verdeel de broccoliroosjes, de paprikablokjes en de preiringen over de aardappelen. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes.
-
Klop de eieren los met de room en de kruidenkaas. Kruid met peper en zout. Giet de mengeling over de aardappelschotel.
-
Bestrooi met de pankomengeling en bedek met een vel aluminiumfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en zet nog 10 à 15 min. in de oven. Zet de laatste min. eventueel de grill aan voor een krokant korstje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Quintine Blond Fris, zacht en fruitig blond bier met toetsen van banaan, peer en hop. Droge, bittere afdronk.