- Bewaar

- Bewaar
Kwartelfilet met asperges en boschampignons
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme, Merlot A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Château Ferran A.C. Pessac-Léognan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de kwartelfilets in blokjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Hou enkele mooi gelijkvormige filets opzij voor de afwerking.
-
Snij de asperges in stukken van ± 3 cm (laat diepvriesasperges grotendeels ontdooien).
-
Laat de gedroogde bospaddenstoelen gedurende 1 u. weken in warm water. Spoel ze daarna grondig onder stromend water en knijp ze uit.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de kastanjechampignons in vier.
-
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij het vruchtvlees in blokjes en sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
-
Snipper de verse dragon, peterselie, dille en tijm fijn en meng ze onder de room. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Bak het vlees (de blokjes en de volledige filets) al roerend gedurende 3 à 4 min. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en roerbak 30 sec. Voeg de aspergestukjes (hou enkele punten opzij voor de afwerking) en de gedroogde boschampignons toe en roerbak 2 min. Giet er de tuinkruidenbouillon bij en laat nog 5 min. sudderen.
-
Voeg de kastanjechampignons, de calvados en de appelblokjes toe en roerbak 2 min.
-
Schep de blokjes kwartelfilet weer in de wok, voeg de kruidenroom toe, roer om en laat goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met de volledige kwartelfilets en de aspergepunten. Dien op met natuuraardappelen of kroketjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme, Merlot A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Château Ferran A.C. Pessac-Léognan
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de kwartelfilets in blokjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Hou enkele mooi gelijkvormige filets opzij voor de afwerking.
-
Snij de asperges in stukken van ± 3 cm (laat diepvriesasperges grotendeels ontdooien).
-
Laat de gedroogde bospaddenstoelen gedurende 1 u. weken in warm water. Spoel ze daarna grondig onder stromend water en knijp ze uit.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de kastanjechampignons in vier.
-
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij het vruchtvlees in blokjes en sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
-
Snipper de verse dragon, peterselie, dille en tijm fijn en meng ze onder de room. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Bak het vlees (de blokjes en de volledige filets) al roerend gedurende 3 à 4 min. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en roerbak 30 sec. Voeg de aspergestukjes (hou enkele punten opzij voor de afwerking) en de gedroogde boschampignons toe en roerbak 2 min. Giet er de tuinkruidenbouillon bij en laat nog 5 min. sudderen.
-
Voeg de kastanjechampignons, de calvados en de appelblokjes toe en roerbak 2 min.
-
Schep de blokjes kwartelfilet weer in de wok, voeg de kruidenroom toe, roer om en laat goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met de volledige kwartelfilets en de aspergepunten. Dien op met natuuraardappelen of kroketjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme, Merlot A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Château Ferran A.C. Pessac-Léognan