- Bewaar

- Bewaar
Kwartelfilet met saus van witte druiven
Onze drankensuggesties
Wijn Chardonnay-Sauvignon blanc Hardys Crest Australië Wijn De meloen- en perzikaroma's van de chardonnaydruif gaan mooi samen met de zure frisheid van de sauvignon blanc: een levendige en soepele wijn, met exotische toetsen. Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Uitstekende cru uit Beaujolais met een fris boeket van rood fruit en bloemen (pioenrozen) en een fijne smaak met kersenaroma's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Zo kan u ze makkelijk scheiden.
-
Snij 20 druiven in stukjes en plet ze in een zeef om er zoveel mogelijk sap uit te persen.
-
Snij de 10 overige druiven in twee en haal er de pitjes uit met een scherp mesje of een breinaald.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kleur de kwartelfilets langs beide kanten gedurende 2 min. Blus met 1 dl droge sherry, dek af en laat nog 3 à 5 min. verder gaar worden. Het vlees moet vanbinnen wit zijn. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Giet de gevogeltefond in de pan en laat voor 1/3 inkoken. Voeg het druivensap toe en verwarm de halve druifjes in de saus. Bind met wat instantsausbinder en meng er 1,5 eetl. amandelschilfers onder. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord enkele kwartelfilets. Lepel er de saus over en strooi er de rest van de amandelschilfers over. Dien op met verse pasta.
Onze drankensuggesties
Wijn Chardonnay-Sauvignon blanc Hardys Crest Australië Wijn De meloen- en perzikaroma's van de chardonnaydruif gaan mooi samen met de zure frisheid van de sauvignon blanc: een levendige en soepele wijn, met exotische toetsen. Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Uitstekende cru uit Beaujolais met een fris boeket van rood fruit en bloemen (pioenrozen) en een fijne smaak met kersenaroma's
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Zo kan u ze makkelijk scheiden.
-
Snij 20 druiven in stukjes en plet ze in een zeef om er zoveel mogelijk sap uit te persen.
-
Snij de 10 overige druiven in twee en haal er de pitjes uit met een scherp mesje of een breinaald.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kleur de kwartelfilets langs beide kanten gedurende 2 min. Blus met 1 dl droge sherry, dek af en laat nog 3 à 5 min. verder gaar worden. Het vlees moet vanbinnen wit zijn. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Giet de gevogeltefond in de pan en laat voor 1/3 inkoken. Voeg het druivensap toe en verwarm de halve druifjes in de saus. Bind met wat instantsausbinder en meng er 1,5 eetl. amandelschilfers onder. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord enkele kwartelfilets. Lepel er de saus over en strooi er de rest van de amandelschilfers over. Dien op met verse pasta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chardonnay-Sauvignon blanc Hardys Crest Australië Wijn De meloen- en perzikaroma's van de chardonnaydruif gaan mooi samen met de zure frisheid van de sauvignon blanc: een levendige en soepele wijn, met exotische toetsen. Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Uitstekende cru uit Beaujolais met een fris boeket van rood fruit en bloemen (pioenrozen) en een fijne smaak met kersenaroma's