Kwartelfilet met saus van witte druiven
Kwartelfilet met saus van witte druiven

Kwartelfilet met saus van witte druiven

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 56.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Zo kan u ze makkelijk scheiden.

  3. Snij 20 druiven in stukjes en plet ze in een zeef om er zoveel mogelijk sap uit te persen.

  4. Snij de 10 overige druiven in twee en haal er de pitjes uit met een scherp mesje of een breinaald.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kleur de kwartelfilets langs beide kanten gedurende 2 min. Blus met 1 dl droge sherry, dek af en laat nog 3 à 5 min. verder gaar worden. Het vlees moet vanbinnen wit zijn. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  8. Giet de gevogeltefond in de pan en laat voor 1/3 inkoken. Voeg het druivensap toe en verwarm de halve druifjes in de saus. Bind met wat instantsausbinder en meng er 1,5 eetl. amandelschilfers onder. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door.

  9. Afwerking:
  10. Schik op elk bord enkele kwartelfilets. Lepel er de saus over en strooi er de rest van de amandelschilfers over. Dien op met verse pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Zo kan u ze makkelijk scheiden.

  3. Snij 20 druiven in stukjes en plet ze in een zeef om er zoveel mogelijk sap uit te persen.

  4. Snij de 10 overige druiven in twee en haal er de pitjes uit met een scherp mesje of een breinaald.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kleur de kwartelfilets langs beide kanten gedurende 2 min. Blus met 1 dl droge sherry, dek af en laat nog 3 à 5 min. verder gaar worden. Het vlees moet vanbinnen wit zijn. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  8. Giet de gevogeltefond in de pan en laat voor 1/3 inkoken. Voeg het druivensap toe en verwarm de halve druifjes in de saus. Bind met wat instantsausbinder en meng er 1,5 eetl. amandelschilfers onder. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door.

  9. Afwerking:
  10. Schik op elk bord enkele kwartelfilets. Lepel er de saus over en strooi er de rest van de amandelschilfers over. Dien op met verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 56.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chardonnay-Sauvignon blanc Hardys Crest Australië Wijn De meloen- en perzikaroma's van de chardonnaydruif gaan mooi samen met de zure frisheid van de sauvignon blanc: een levendige en soepele wijn, met exotische toetsen. Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Uitstekende cru uit Beaujolais met een fris boeket van rood fruit en bloemen (pioenrozen) en een fijne smaak met kersenaroma's

Bekijk het recept digitaal