Kwartelfilets met bosvruchtensaus
Kwartelfilets met bosvruchtensaus

Kwartelfilets met bosvruchtensaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 55.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in. Laat aan elke kant 2 min. kleuren.

  5. Zet het vuur lager, dek af en laat 5 min. verder gaar worden.

  6. Giet de helft van de kriekenjenever bij de kwartelfilets en kruid ze met peper en zout. Laat nog 2 min. verder bakken.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Doe de diepgevroren bosvruchten bij de saus en voeg de rest van de kriekenjenever toe.

  8. Laat op een hevig vuur koken en plet de bosvruchten in de saus. Voeg 1/4 verkruimeld blokje vleesbouillon toe en 1 eetl. frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Druk de saus door een zeef. Is ze niet dik genoeg, dan kunt u ze eventueel wat binden met een mengsel van 1 koffiel. boter en 1 koffiel. bloem.

  10. Afwerking:
  11. Schik de kwartelfilets op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er bijvoorbeeld sperziebonenrolletjes met spek bij (diepvries, Ringis) en kroketjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in. Laat aan elke kant 2 min. kleuren.

  5. Zet het vuur lager, dek af en laat 5 min. verder gaar worden.

  6. Giet de helft van de kriekenjenever bij de kwartelfilets en kruid ze met peper en zout. Laat nog 2 min. verder bakken.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Doe de diepgevroren bosvruchten bij de saus en voeg de rest van de kriekenjenever toe.

  8. Laat op een hevig vuur koken en plet de bosvruchten in de saus. Voeg 1/4 verkruimeld blokje vleesbouillon toe en 1 eetl. frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Druk de saus door een zeef. Is ze niet dik genoeg, dan kunt u ze eventueel wat binden met een mengsel van 1 koffiel. boter en 1 koffiel. bloem.

  10. Afwerking:
  11. Schik de kwartelfilets op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er bijvoorbeeld sperziebonenrolletjes met spek bij (diepvries, Ringis) en kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 55.6 g

Bekijk het recept digitaal