- Bewaar

- Bewaar
Kwartelfilets met bosvruchtensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in. Laat aan elke kant 2 min. kleuren.
-
Zet het vuur lager, dek af en laat 5 min. verder gaar worden.
-
Giet de helft van de kriekenjenever bij de kwartelfilets en kruid ze met peper en zout. Laat nog 2 min. verder bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Doe de diepgevroren bosvruchten bij de saus en voeg de rest van de kriekenjenever toe.
-
Laat op een hevig vuur koken en plet de bosvruchten in de saus. Voeg 1/4 verkruimeld blokje vleesbouillon toe en 1 eetl. frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
Druk de saus door een zeef. Is ze niet dik genoeg, dan kunt u ze eventueel wat binden met een mengsel van 1 koffiel. boter en 1 koffiel. bloem.
-
Afwerking:
-
Schik de kwartelfilets op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er bijvoorbeeld sperziebonenrolletjes met spek bij (diepvries, Ringis) en kroketjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in. Laat aan elke kant 2 min. kleuren.
-
Zet het vuur lager, dek af en laat 5 min. verder gaar worden.
-
Giet de helft van de kriekenjenever bij de kwartelfilets en kruid ze met peper en zout. Laat nog 2 min. verder bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Doe de diepgevroren bosvruchten bij de saus en voeg de rest van de kriekenjenever toe.
-
Laat op een hevig vuur koken en plet de bosvruchten in de saus. Voeg 1/4 verkruimeld blokje vleesbouillon toe en 1 eetl. frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
Druk de saus door een zeef. Is ze niet dik genoeg, dan kunt u ze eventueel wat binden met een mengsel van 1 koffiel. boter en 1 koffiel. bloem.
-
Afwerking:
-
Schik de kwartelfilets op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er bijvoorbeeld sperziebonenrolletjes met spek bij (diepvries, Ringis) en kroketjes.