Kwartels met acaciahoningsaus
Kwartels met acaciahoningsaus

Kwartels met acaciahoningsaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 21.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de boter heet worden in een brede pan en bak de kwartels aan alle zijden goudbruin. Kruid ze met peper en zout en zet het deksel op de pan.

  3. Laat de kwartels op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. gaar bakken. Draai ze tussendoor eens om. Is er te weinig vocht in de pan, voeg dan een scheutje witte wijn toe.

  4. Neem de kwartels uit de pan en hou ze warm. Giet het braadvet weg. Maak vervolgens op een hevig vuur de braadresten goed los met 0,4 dl xeresazijn en 0,5 dl witte wijn.

  5. Los 2 eetl. acaciahoning op in 2 eetl. witte wijn en voeg dit mengsel bij de saus. Laat het geheel 1 min. goed koken en bind met instantsausbinder.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met rijst of kroketten en warme ananasschijven. In de plaats van ananas kunt u ook groenten serveren, bijvoorbeeld gestoofde spinazie met room.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de boter heet worden in een brede pan en bak de kwartels aan alle zijden goudbruin. Kruid ze met peper en zout en zet het deksel op de pan.

  3. Laat de kwartels op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. gaar bakken. Draai ze tussendoor eens om. Is er te weinig vocht in de pan, voeg dan een scheutje witte wijn toe.

  4. Neem de kwartels uit de pan en hou ze warm. Giet het braadvet weg. Maak vervolgens op een hevig vuur de braadresten goed los met 0,4 dl xeresazijn en 0,5 dl witte wijn.

  5. Los 2 eetl. acaciahoning op in 2 eetl. witte wijn en voeg dit mengsel bij de saus. Laat het geheel 1 min. goed koken en bind met instantsausbinder.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met rijst of kroketten en warme ananasschijven. In de plaats van ananas kunt u ook groenten serveren, bijvoorbeeld gestoofde spinazie met room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 21.9 g

Bekijk het recept digitaal