- Bewaar

- Bewaar
Kwartels met acaciahoningsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een brede pan en bak de kwartels aan alle zijden goudbruin. Kruid ze met peper en zout en zet het deksel op de pan.
-
Laat de kwartels op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. gaar bakken. Draai ze tussendoor eens om. Is er te weinig vocht in de pan, voeg dan een scheutje witte wijn toe.
-
Neem de kwartels uit de pan en hou ze warm. Giet het braadvet weg. Maak vervolgens op een hevig vuur de braadresten goed los met 0,4 dl xeresazijn en 0,5 dl witte wijn.
-
Los 2 eetl. acaciahoning op in 2 eetl. witte wijn en voeg dit mengsel bij de saus. Laat het geheel 1 min. goed koken en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer met rijst of kroketten en warme ananasschijven. In de plaats van ananas kunt u ook groenten serveren, bijvoorbeeld gestoofde spinazie met room.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een brede pan en bak de kwartels aan alle zijden goudbruin. Kruid ze met peper en zout en zet het deksel op de pan.
-
Laat de kwartels op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. gaar bakken. Draai ze tussendoor eens om. Is er te weinig vocht in de pan, voeg dan een scheutje witte wijn toe.
-
Neem de kwartels uit de pan en hou ze warm. Giet het braadvet weg. Maak vervolgens op een hevig vuur de braadresten goed los met 0,4 dl xeresazijn en 0,5 dl witte wijn.
-
Los 2 eetl. acaciahoning op in 2 eetl. witte wijn en voeg dit mengsel bij de saus. Laat het geheel 1 min. goed koken en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer met rijst of kroketten en warme ananasschijven. In de plaats van ananas kunt u ook groenten serveren, bijvoorbeeld gestoofde spinazie met room.