Lamsbout met groenten en mimosa
Lamsbout met groenten en mimosa

Lamsbout met groenten en mimosa

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 41.9 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien
  3. Hak de helft van de verse kruiden fijn en pers de teentjes knoflook. Voeg 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout toe. Mix tot een kruidenpasta en verdeel in een tiental kleine porties.

  4. Maak verspreid met een scherp, smal mesje evenveel diepe gleufjes in de lamsbout als u porties kruidenpasta hebt. Duw er met de vinger telkens een portie in en druk de gleufjes weer dicht. Zet koel weg.

  5. De dag zelf
  6. Kook de eieren gedurende 10 min. in kokend water. Pel en plet heel fijn.

  7. Snipper de resterende verse kruiden fijn.

  8. Snij 2 cm van het uiteinde van de broccolistengels af. Schil de stengel en snij in de lengte in lange staven met telkens een deel van de broccoliroosjes eraan vast.

  9. Bereiding:
  10. Dep de lamsbout goed droog. Leg in een ovenschaal en wrijf de lamsbout in met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif 15 min. in een op 230 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en laat nog 45 min. à 1 u bakken (naargelang de grootte van de lamsbout, het vlees moet rosé zijn). Laat het vlees enkele min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  11. Stoom intussen de broccoli gedurende 10 à 15 min. beetgaar (hij moet nog een beetje krokant blijven). Kook ook de boterboontjes gaar in lichtgezouten kokend water gedurende 10 à 15 min. en giet af.

  12. Smelt de boter in een kookpan en voeg de fijngehakte verse kruiden toe, samen met de fijngehakte eieren, 1 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg limoensap toe naar smaak.

  13. Afwerking:
  14. Leg het vlees neer en snij totdat u aan het been komt. Hou dan de lamsbout rechtop en snij verder, evenwijdig met het been. Strooi de eiermimosa over de broccoli en de boontjes. Dien op met rösti, gebakken of gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien
  3. Hak de helft van de verse kruiden fijn en pers de teentjes knoflook. Voeg 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout toe. Mix tot een kruidenpasta en verdeel in een tiental kleine porties.

  4. Maak verspreid met een scherp, smal mesje evenveel diepe gleufjes in de lamsbout als u porties kruidenpasta hebt. Duw er met de vinger telkens een portie in en druk de gleufjes weer dicht. Zet koel weg.

  5. De dag zelf
  6. Kook de eieren gedurende 10 min. in kokend water. Pel en plet heel fijn.

  7. Snipper de resterende verse kruiden fijn.

  8. Snij 2 cm van het uiteinde van de broccolistengels af. Schil de stengel en snij in de lengte in lange staven met telkens een deel van de broccoliroosjes eraan vast.

  9. Bereiding:
  10. Dep de lamsbout goed droog. Leg in een ovenschaal en wrijf de lamsbout in met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif 15 min. in een op 230 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en laat nog 45 min. à 1 u bakken (naargelang de grootte van de lamsbout, het vlees moet rosé zijn). Laat het vlees enkele min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  11. Stoom intussen de broccoli gedurende 10 à 15 min. beetgaar (hij moet nog een beetje krokant blijven). Kook ook de boterboontjes gaar in lichtgezouten kokend water gedurende 10 à 15 min. en giet af.

  12. Smelt de boter in een kookpan en voeg de fijngehakte verse kruiden toe, samen met de fijngehakte eieren, 1 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg limoensap toe naar smaak.

  13. Afwerking:
  14. Leg het vlees neer en snij totdat u aan het been komt. Hou dan de lamsbout rechtop en snij verder, evenwijdig met het been. Strooi de eiermimosa over de broccoli en de boontjes. Dien op met rösti, gebakken of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 41.9 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Sérilhan Saint Estephe Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Italië

Bekijk het recept digitaal