- Bewaar

- Bewaar
Lamsbout met witte bonen en tomaten zuiders
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
De avond voordien
-
Laat de gedroogde witte bonen gedurende één nacht weken in koud water.
-
De dag zelf
-
Breng 1 L water aan de kook. Laat de bonen uitlekken, voeg ze toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Dek af en laat 30 min. koken. Laat uitlekken en verwijder de tijm en laurier.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in kokend water legt) en snij ze in dobbelsteentjes.
-
Meng de kaneel, gember, peterselie, geplette korianderbolletjes en komijn.
-
Bereiding:
-
Strijk het vlees in met olijfolie en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en schuif in een voorverwarmde oven (230 °C). Laat gedurende 15 min. kleuren en strooi er de helft van het kruidenmengsel over.
-
Meng de witte bonen, de tomatenblokjes en de rest van het kruidenmengsel. Voeg de kippenbouillon toe en giet bij de lamsbout.
-
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190 °C. Laat de lamsbout nog ± 30 min. verder braden, afhankelijk van de dikte en het gewicht. Als u in het vlees prikt, moet het uitlopende vocht nog rozig zijn. Haal het vlees uit de schotel en laat 5 à 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Roer de bonenbereiding nog eens om en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneden evenwijdig met het been en geef er de witte bonen en tomaten bij. Dien op met rijst of pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
De avond voordien
-
Laat de gedroogde witte bonen gedurende één nacht weken in koud water.
-
De dag zelf
-
Breng 1 L water aan de kook. Laat de bonen uitlekken, voeg ze toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Dek af en laat 30 min. koken. Laat uitlekken en verwijder de tijm en laurier.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in kokend water legt) en snij ze in dobbelsteentjes.
-
Meng de kaneel, gember, peterselie, geplette korianderbolletjes en komijn.
-
Bereiding:
-
Strijk het vlees in met olijfolie en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en schuif in een voorverwarmde oven (230 °C). Laat gedurende 15 min. kleuren en strooi er de helft van het kruidenmengsel over.
-
Meng de witte bonen, de tomatenblokjes en de rest van het kruidenmengsel. Voeg de kippenbouillon toe en giet bij de lamsbout.
-
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190 °C. Laat de lamsbout nog ± 30 min. verder braden, afhankelijk van de dikte en het gewicht. Als u in het vlees prikt, moet het uitlopende vocht nog rozig zijn. Haal het vlees uit de schotel en laat 5 à 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Roer de bonenbereiding nog eens om en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneden evenwijdig met het been en geef er de witte bonen en tomaten bij. Dien op met rijst of pasta.