Mosselhapjes
Mosselhapjes

Mosselhapjes

10 min.
Aperitiefhapje
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 2 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de garnituur Provençaals:
  3. Snij de tomaat in stukjes en verwijder de pitjes.

  4. Snij de gedroogde tomaat in reepjes.

  5. Voor de garnituur met look:
  6. Pers het 0,5 teentje knoflook, meng met de room en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Leg de 3 ongeopende mosselen naast elkaar in een aluminium schaaltje. Lepel er garnituur naar keuze op.

  9. Schuif 3 à 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven of warm op de barbecue tot de mosselen opengaan.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met vorkjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de garnituur Provençaals:
  3. Snij de tomaat in stukjes en verwijder de pitjes.

  4. Snij de gedroogde tomaat in reepjes.

  5. Voor de garnituur met look:
  6. Pers het 0,5 teentje knoflook, meng met de room en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Leg de 3 ongeopende mosselen naast elkaar in een aluminium schaaltje. Lepel er garnituur naar keuze op.

  9. Schuif 3 à 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven of warm op de barbecue tot de mosselen opengaan.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met vorkjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 2 g
Eiwit 1.3 g

Bekijk het recept digitaal