- Bewaar

- Bewaar
Ossenhaas met clafoutis van courgette
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' | A.O.P. Lirac Wijn Stonecross Pinotage | Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min., kan enkele uren vooraf)
-
Schil de krielaardappelen en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij ondertussen de selder, de wortel en de ui in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Voeg de stukken selder, wortel en ui toe en bestrooi met de tijm. Roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en doe alles in een ovenschotel.
-
Smelt de boter in dezelfde braadpan en bak de ossenhaas aan alle kanten goudbruin. Bestrijk het vlees met de pesto en beleg met de sneetjes pancetta. Schik de ossenhaas op de groentjes in de ovenschotel.
-
Giet de rode wijn en de vleesbouillon in de schotel en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in blokjes. Scheur het basilicum in kleine stukjes (u hebt ± 2 eetl. nodig) en pers het knoflookteentje.
-
Klop de eieren los in een kom en meng er het fijngesnipperde basilicum en knoflook onder, samen met de parmezaan en de room. Kruid met peper en zout. Meng er de courgetteblokjes onder en verdeel over ovenschoteltjes. Zet ze de laatste 20 min. van de braadtijd van het vlees mee in de oven.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gekookte krielaardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.
-
Haal het vlees uit de ovenschotel en giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Duw met een vork al het sap uit de groentjes. Warm de saus even op en kruid naar maak met peper en zout. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Haal de pancetta van het vlees en snij de ossenhaas in sneetjes van 1 cm dik.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en leg er een sneetje pancetta op. Lepel er wat saus rond en geef er de krielaardappelen bij, bestrooid met wat zeezout. Dien de courgetteclafoutis apart op.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' | A.O.P. Lirac Wijn Stonecross Pinotage | Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min., kan enkele uren vooraf)
-
Schil de krielaardappelen en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij ondertussen de selder, de wortel en de ui in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Voeg de stukken selder, wortel en ui toe en bestrooi met de tijm. Roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en doe alles in een ovenschotel.
-
Smelt de boter in dezelfde braadpan en bak de ossenhaas aan alle kanten goudbruin. Bestrijk het vlees met de pesto en beleg met de sneetjes pancetta. Schik de ossenhaas op de groentjes in de ovenschotel.
-
Giet de rode wijn en de vleesbouillon in de schotel en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in blokjes. Scheur het basilicum in kleine stukjes (u hebt ± 2 eetl. nodig) en pers het knoflookteentje.
-
Klop de eieren los in een kom en meng er het fijngesnipperde basilicum en knoflook onder, samen met de parmezaan en de room. Kruid met peper en zout. Meng er de courgetteblokjes onder en verdeel over ovenschoteltjes. Zet ze de laatste 20 min. van de braadtijd van het vlees mee in de oven.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gekookte krielaardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.
-
Haal het vlees uit de ovenschotel en giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Duw met een vork al het sap uit de groentjes. Warm de saus even op en kruid naar maak met peper en zout. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Haal de pancetta van het vlees en snij de ossenhaas in sneetjes van 1 cm dik.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en leg er een sneetje pancetta op. Lepel er wat saus rond en geef er de krielaardappelen bij, bestrooid met wat zeezout. Dien de courgetteclafoutis apart op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' | A.O.P. Lirac Wijn Stonecross Pinotage | Zuid-Afrika