Ossobuco in de oven met spelttagliatelle
Ossobuco in de oven met spelttagliatelle

Ossobuco in de oven met spelttagliatelle

2 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 21.4 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 95.5 g
Suiker 18 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 54.8 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de uien fijn.

  2. Snij de prei in de lengte in 4 en vervolgens in stukjes. Schil de wortelen, snij in de lengte in 4 en vervolgens in kleine blokjes. Breek de selder in 2 en verwijder de draden. Snij vervolgens in fijne blokjes.

  3. Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel er de kalfsschenkels in en klop de overtollige bloem af.

  4. (20 min. + 2 u. in de oven)

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 2 eetl. boter in een grote pan en bak de kalfsschenkels 2 min. goudbruin aan beide kanten. Haal uit de pan en leg in een grote ovenschaal. Giet het overtollige vet uit de pan en blus met de rode wijn. Laat voor de helft inkoken en giet over het vlees.

  7. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en stoof de ui, de prei, de wortelen en de selder 2 min. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de ovenschaal.

  8. Giet de passata over de groenten. Vul de lege bokaal van de passata met water en voeg toe. Verkruimel er de kippenbouillon over. Voeg de laurierblaadjes toe en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

  9. Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 °C. Laat 2 u. garen.

  10. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Serveer de ossobuco met de tagliatelle en werk af met de platte peterselie en wat grana padano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de uien fijn.

  2. Snij de prei in de lengte in 4 en vervolgens in stukjes. Schil de wortelen, snij in de lengte in 4 en vervolgens in kleine blokjes. Breek de selder in 2 en verwijder de draden. Snij vervolgens in fijne blokjes.

  3. Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel er de kalfsschenkels in en klop de overtollige bloem af.

  4. (20 min. + 2 u. in de oven)

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 2 eetl. boter in een grote pan en bak de kalfsschenkels 2 min. goudbruin aan beide kanten. Haal uit de pan en leg in een grote ovenschaal. Giet het overtollige vet uit de pan en blus met de rode wijn. Laat voor de helft inkoken en giet over het vlees.

  7. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en stoof de ui, de prei, de wortelen en de selder 2 min. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de ovenschaal.

  8. Giet de passata over de groenten. Vul de lege bokaal van de passata met water en voeg toe. Verkruimel er de kippenbouillon over. Voeg de laurierblaadjes toe en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

  9. Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 °C. Laat 2 u. garen.

  10. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Serveer de ossobuco met de tagliatelle en werk af met de platte peterselie en wat grana padano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 21.4 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 95.5 g
Suiker 18 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 54.8 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Trappistes Rochefort Triple Extra Blond trappistenbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal