Ovengebakken tonijn met zuiderse groenten
Ovengebakken tonijn met zuiderse groenten

Ovengebakken tonijn met zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 88.6 g
Eiwit 57.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's.

  4. Snij samen met de ui en de aubergine in gelijke stukjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de stukjes ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes paprika en aubergine en de Italiaanse kruidenmix toe. Laat 5 min. stoven.

  9. Roer de passata rustica onder de groenten en schep in een ovenschaal.

  10. Besmeer de tonijnsteaks met de tapenade en leg ze naast elkaar op de groenten. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's.

  4. Snij samen met de ui en de aubergine in gelijke stukjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de stukjes ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes paprika en aubergine en de Italiaanse kruidenmix toe. Laat 5 min. stoven.

  9. Roer de passata rustica onder de groenten en schep in een ovenschaal.

  10. Besmeer de tonijnsteaks met de tapenade en leg ze naast elkaar op de groenten. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 88.6 g
Eiwit 57.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria Italië

Bekijk het recept digitaal